Airconditioning

0
(0)
Moderne Airconditioning

Veel Nederlands denken gelijk aan het koelen van een ruimte tijdens een warme zomerdag, maar een Airconditioning, oftewel Airco, kan naast koelen ook verwarmen, ontvochtigen, filteren en ventileren van de lucht. Een Airco zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

We beschrijven hieronder waarom een Airco zo aangenaam is.

Temperatuurregulatie

De temperatuurregulatie is de belangrijkste functie van een airconditioning. Dankzij deze functie is de temperatuur verstelbaar tot een aangenaam klimaat.

Zuivere lucht

De lucht om ons heen is sterk vervuild, en dat kan leiden tot huidirritaties. Dankzij de filters, wordt de vervuilde lucht gefilterd, denk hieraan aan bacteriën, pollen, rook, stof enz. Een airconditioning zorgt ervoor dat jij zuivere lucht inademt.

Filters van een Airconditioning

Ontvochtigen

Een airco trekt ook het vocht uit de lucht. Dat is prettig als er na een paar flinke zomerse dagen een flinke onweersbui langs komt. De vochtigheidsgraat gaat dan flink omhoog, maar de airco zet vochtige lucht om in droge lucht, zodat je lichaam weer prettig aanvoelt.

Verwarmen

In de winter kun je de airconditioning je kamer heerlijk laten verwarmen. Het haalt de koude lucht van buiten en verwarmt dit tot een aangename temperatuur. Let wel, verwarmen kost wel wat elektriciteit.

Luchtcirculatie

Zit je vaak in de tocht, dan is deze functie onmisbaar. Dit moderne systeem is slim en circuleert de lucht in de ruimte, zodat niemand meer in de tocht hoeft te zitten.

Ventilatie

Gebruik je je airco als ventilator, dan heb je altijd een frisse wind door je kamer. Hierbij wordt de binnenlucht van een ruimte vervangen gefilterde lucht, zonder koeling of verwarming. De lucht wordt op deze manier ververst, en dat geeft een aangenaam gevoel.

Nu dat we een klein beetje meer weten over de werking van een Airconditioning gaan we nu kijken naar waar we het beste een Airconditioning gaan plaatsen en welk Airconditioning systeem het beste bij ons huis past.

Het beste is om de binnenunit van de airco niet te dicht bij een warmtebron te plaatsen zoals een dakvenster, gloeilamp, oven of verwarming. Zorg dat de A/c op een neutrale plek in de kamer komt, zonder hinder van andere luchtstromen zoals warmtebronnen of open ramen en deuren. Deze kunnen de sensoren van de Airconditioning beïnvloeden. Plaatst de Airco ook zo hoog mogelijk. Hierdoor wordt de lucht beter in de kamer verspreid voor een snel aangename temperatuur.

De buitenunit van een airco komt het beste tot zijn recht op een schaduwrijke plek. Als deze in de volle zon zou staan, dan wordt er teveel warme lucht aangezogen, die extra gekoeld moet worden. Dit verlengd ook de levensduur van jouw airco-installatie.

De voordelen van een airco split unit is dat je 2 of meerdere binnenunits hebt en, maar 1 buitenunit. Alle binnenunits kunnen onafhankelijk bediend worden. Wil je geen 6 buitenunits tegen je gevel hebben hagen, dan is dit de perfecte uitkomt.

8 Airconditioning Buitenunits

Denk je erover na om een airco te kopen, dan kun je een het beste informatie inwinnen bij een erkend airconditioning installateur. Hij kan je woning inspecteren en uitrekenen hoeveel BTU per kamer het beste is. Wil je zelf alvast een schatting maken, klik dan op BTU-Berekenen om daarna een top airconditioner uit te zoeken. De installateur kan je ook verder adviseren over de airconditioning installatie en het gehele proces.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F