Interieur

0
(0)

Interieur is een kwestie van smaak en trend. Hier valt natuurlijk niet over te twisten, maar we kunnen het interieur wel uitlichten en ideeën geven, waar je over kunt nadenken als je je interieur wilt gaan veranderen in je eigen huis. We kunnen gaan kijken voor vloeren, muren, plafonds, meubelen, verlichting en accessoires.

Vloeren

Hierbij kijken we gelijk naar één van de oudste vormen van vloerbedekkingen, dat is een houten vloer. Deze is vaak gemaakt van eikenhout, vanwege de duurzaamheid. Het kan in verschillende vormen gelegd worden en in verschillende kleuren behandeld worden.

De modernere versies zijn tegenwoordig laminaat, vinyl met houtprint of PVC. Deze is betaalbaar en zeer sterk. Wel moet de ondervloer egaal zijn aangezien PVC vrij dun is.

Vloerbedekking voelt lekker warm aan als je graag op blote voeten loopt, maar het wordt een probleem als je met vuile schoenen naar binnen loopt.

Tegels zijn er in verschillende soorten en maten. Travertin is een prachtige natuursteen die de laatste jaren zijn entree doet. Spuit er wel een afsluitende sealer over heen, anders krijg de gemorste vlekken niet meer uit deze poreuze steen.

Betonvloer geeft een industriële look, deze trendy oplossing is te verkrijgen in verschillende kleuren en afwerkingen.

travertin vloer tegels

Muren

Voor welke muurafwerking zou jij kiezen? Glad afgewerkt en schilderen maar. Of met een structuur zoals Spachtelputz, spuitwerk van meerkleurenverf, Granol, Venetiaans stucwerk, microcement, Beton ciré, leemstuc of toch Tadelakt? Elk van deze afwerking heeft zijn charme, maar welke past nu het beste bij jouw interieur? Misschien wel gewoon schoon metselwerk.

Plafonds

Ook bij plafonds kunnen we veel veranderingen aanbrengen, wil je een oude look, dan kun je ervoor kiezen om je plafond te stukadoren, en ornamenten aan te brengen aan zowel de zijkanten als in het midden. Een goedkope mogelijkheid is het spuiten van spack, maar een plafondafwerking van hout kan ook een chique afwerking geven. Een verlaagd plafond van gipsplaten is een moderne mogelijkheid, zeker als je inbouwspots of led-verlichting erin verwerkt.

Meubels

Bankstellen, tafels, stoelen, kasten, noem maar op. Design, modern, landelijk, rustiek, Scandinavisch stoer, minimalistische stijl, bohemian of volgens de laatste trend, Retro Vintage, welke stijl je ook kiest, probeer één en dezelfde stijl aan te houden zodat er een éénheid ontstaat in bijvoorbeeld de woonkamer.

Verlichting

Bij verlichting kunnen we veel dezelfde stijlen gebruiken die we zojuist beschreven hadden. Je kunt daarnaast kijken welke lampen er het beste bijpassen om ook energiezuinig te blijven. Je kunt denken aan led-lampen die bijvoorbeeld 90% zuiniger zijn dan Gloeilampen, Een moderne TL-lamp is 85% zuiniger, een spaarlamp is ongeveer 80% zuiniger en een halogeen is 30% zuiniger vergeleken met een gloeilamp, dus doe er je voordeel mee.

Diverse hanglampen

Accessoires

Waar denken we als eerste aan als we aan accessoires denken voor in huis…natuurlijk aan kussens en kandelaars, maar wat denk je van planten? Een paar grote planten of juist vele kleine plantjes, spiegels om een ruimtelijk effect te krijgen, wanddecoratie zoals een grote klok of schilderijen, vazen en ornamenten, of ga je toch voor een tijdschriftenrek?

Welk interieur er ook bij jouw huis en smaak past, zolang je in dezelfde stijl blijft, kan het bijna niet verkeerd gaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F