Tuin

1
(1)

In de tuin komen de meeste mensen tot rust…tenminste, als de tuin klaar is en volledig naar wens.

In een tuin denken we vaak aan planten, gras en een terras. Er zijn verschillende mogelijkheden, en we zullen ze even doorlopen. Misschien komt er bij het lezen wat inspiratie vrij.

Ervan uitgaande dat je momenteel nog geen tuin hebt, enkel een stuk grond waar iets van gemaakt moet worden. 

We gaan beginnen met het maken van een schets, hier kunnen we al onze ideeën en inspiratie die we hebben opgedaan bij het zien van andere tuinen, op papier zetten. Met pen en papier, heel simpel. Het opmeten van je tuin is hierbij wel heel belangrijk. Meten is Weten!

Ik zou beginnen met het een aantal punten in je tuin waar je de “hoofd attractie” wilt hebben. Dat kan een terras zijn, een vijver een verhoging of iets anders wat jij graag in je tuin wil zien. Ju kunt deze schets aanpassen zo vaak je maar wil. Daarna, kun je denken aan een pad, om van A naar B te lopen, gras, beplanting enz.

Denk bij beplanting dat je bomen of hoge planten wat meer naar achter zet en lage planten en bloemen aan de voorkant. Een tuincentrum kan je goede informatie geven welke bloemen of bomen er in welk seizoen gaan bloeien, zodat je het hele jaar open bloemen hebt. Denk maar eens aan Een Japanse sierkers, Chinese vernisboom, amberboom of een Koekjesboom. Beplanting draagt erg bij in de sfeer van je tuin.

Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt de meest gemaakte fouten voorkomen door dit e-book gratis te downloaden. Dit is gemaakt door Peter Mecklenfeld, eigenaar en oprichter van Florum.nl

Je kunt ook contact op nemen met een professionele hovenier, die neemt al het werk uit handen. Ze bespreken de mogelijkheden met je over de nieuwste Tuintrends voor 2021. Ze maken verschillende schetsen, ze beschrijven alle materialen die ze gebruiken en komen met een overzichtelijk plan voor de flora en fauna. Als alles is goedgekeurd, dan gaat de hovenier de tekening werkelijkheid maken in jouw tuin.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F