Renoveer je tuin om er optimaal te kunnen ontspannen deze zomer

0
(0)

De tuin wordt vaak gezien als het verlengde van de woonkamer. Je hebt er de ruimte om op warme zomerdagen volledig tot rust te komen na een dag hard te hebben gewerkt. Mits de tuin op een gezellige manier is ingericht. Mogelijk ben je niet langer tevreden over de inrichting hiervan, of wil je bijvoorbeeld voor meer groen zorgen dit jaar. Het voorjaar leent zich goed voor het renoveren van de tuin. Overweeg een bouwafval container huren, wanneer je de tuin aanpakt. Het voorkomt dat je steeds tussen je woning en de vuilstort pendelt. Dit bespaart je tijd en moeite! 

Container huren voor Bouw- en Sloopafval

Denk na over de nieuwe indeling voor je tuin 

Het renoveren van een tuin begint bij het maken van een plan. Bespreek samen met je partner en kinderen welke elementen in de tuin terug moeten komen na de renovatie hiervan. Denk aan een gazon, een zandbak, een terras en wellicht een moestuin. Op basis van deze elementen kun je de plattegrond van je tuin een invulling geven. Vergeet geen borders in de plattegrond op te nemen. Tegenwoordig wordt veel aandacht besteed aan het vergroenen van tuin. Laat wat tegels van het terras weg en plaats er een aantal heesters! Maak een plan voor de uitvoering van de renovatie. Dit bepaalt op welk moment een container huren noodzakelijk is en voorkomt dat de container onnodig lang bij je woning staat. Naast het huren van een container kan ook het huren van een minikraan interessant zijn. 

Verschillende soorten containers voor renovaties 

Let bij het huren van een container goed op het afval, waarmee je deze mag vullen. Er zit een verschil tussen een container voor schone tuinaarde, een container voor groen- en tuinafval en een container voor bouw- en sloopafval. Mogelijk wil je een oude veranda, een vlonder of een tuinhuis slopen. Op de website van de verhuurder van deze containers vind je of dit materiaal in een container voor houtresten mag. 

Heesters en planten kiezen voor je borders 

Onderdeel van het inrichten van de tuin is het selecteren van geschikte planten en heesters voor je borders. Hierbij is het zaak om te kijken naar de bloeitijd en -periode van de verschillende soorten groen. De ene plant bloeit in het voorjaar gedurende twee weken, terwijl de andere heester de hele zomer in bloei staat. Je wilt er bij een renovatie van de tuin voor zorgen, dat deze straks het hele jaar mooi is. Op internet valt veel informatie te vinden over de diverse planten en struiken. Mocht je jongere kinderen hebben, dan kan het daarbij slim zijn om uit te zoeken of de geselecteerde planten giftige elementen bevatten. 

Zelf een tuin aanleggen of hovenier inschakelen 

Nu de plannen voor de renovatie van je tuin uitgewerkt zijn, is het tijd om aan de slag te gaan. Veel werkzaamheden voer je wellicht zelf uit; voor andere klussen kan de hulp van een hovenier wenselijk zijn. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor het aanleggen van een terras in de tuin. Je wilt voorkomen dat de tegels van het terras al snel verzakken doordat deze op verkeerde wijze gelegd zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F