Waarvoor huur ik een container?

0
(0)

Iedereen heeft ooit wel eens troep in huis gehad. Een middag opruimen en weggooien kan natuurlijk nooit kwaad. Alleen van een verbouwing of renovatie kun je wel eens heel veel troep verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een keuken die eruit gesloopt wordt of een complete muur die er is uitgebroken. Dan is het wel zo handig als je die troep ergens kwijt kan. Vaak kun je het niet zo in de container gooien, de meeste mensen gaan daarom ook liever naar de stort. Alleen een complete keuken, kun je ook niet in iedere auto kwijt. Voor grote verbouwingen is het daarom sterk aan te raden om een container te huren. Maar, wat kan er bijvoorbeeld in zo’n container en wat zijn de voordelen ervan? Zijn er nog meer diensten die er aangeboden worden? We zetten het allemaal voor jou op een rijtje in dit artikel.

Container Huren

Een afvalcontainer huren

Als je gaat verbouwen, moet je de puin ook kwijt kunnen. Een container huren is dan wel zo makkelijk. Het eerste wat je moet doen is bedenken hoeveel m3 de container zou moeten zijn. Is 2m3 of 4m3 bijvoorbeeld voldoende? Of heb je veel meer afval? Je kunt namelijk ook containers van 6m3, 10m3 en 11m3 huren. Hoe groot een container moet zijn kun je zelf het beste bepalen. 

Daarna is het belangrijk om te bepalen welk materiaal er in de afvalcontainer moet. Aan de hand daarvan kun je namelijk een container kiezen. Ga je voor puinafval, bouwafval, grofvuil, grondafval, houtafval, groenafval of dakafval? Het is natuurlijk verstandig om een container te kiezen, dat geschikt is voor het materiaal waar je het meeste van weg moet gooien. Bij het slopen van een muur zal dat bouwafval zijn, maar er zijn ook andere materialen die bij een verbouwing op de berg puin kunnen belanden. Hieronder lees je bijvoorbeeld wat er onder puinafval valt en anders kun je desnoods hulp vragen bij het kiezen van een afvalcontainer. Dan weet je meteen of je de juiste kiest. 

Na het kiezen van de container kun je de afleverdatum kiezen en betalen via iDeal. Aan de hand van wat er is afgesproken wordt de container gebracht, gewisseld en gehaald. Al het puin wordt daarna op een milieuvriendelijke manier verwerkt om aan de circulaire economie bij te dragen. Aan duurzaamheid is hier geen gebrek. 

Puin per afvalcontainer

Puincontainer 

Als je kiest voor een puincontainer, kun je onder andere het volgende erin kwijt: tegels, beton, stenen muren en dakpannen. 

Houtafval container 

Onder houtafval vallen de volgende materialen: deuren en kozijnen (zonder glas en aluminium), MDF, geperst hout, zachtboard, hardhout, vezelplaat, multiplex, spaanplaat, chipwood, geplastificeerde houtsoorten, geschilderd hout en plaatmateriaal en geïmpregneerd hout. 

Dakafval container

In een container voor dakafval, kunnen de volgende materialen in afgevoerd worden: dakgrind (inclusief isolatie), dakleer (teerhoudend of bitumen), hout, zand, sloopafval (maar wel 10% van de containerinhoud). 

Voor het andere materiaal spreekt het voor zich, wat er in de container weggegooid kan worden. Is het toch niet helemaal duidelijk? Dan kun je altijd contact opnemen om advies te vragen. 

Bouwafval en Renovatieafval voor in de Container

Een rolcontainer huren

We hebben het tot nu toe alleen gehad over verbouwingen, maar als je een eigen bedrijf hebt komen containers natuurlijk ook goed van pas. Een rolcontainer kan dan eerder geschikt zijn, hangt natuurlijk ook af van het type onderneming. Je hebt de keuze uit kunststof en stalen rolcontainers, welke ook weer in verschillende afmetingen te huur zijn.

Kunststof

De rolcontainers van kunststof zijn te huren in de volgende afmetingen: 240 L, 660 L, 1100 L en 1700 L. Deze containers zijn geschikt voor: bedrijfsafval, folie en papier. In de containers van 240 en 660 liter mag ook glas in gedeponeerd worden. 

Staal

De stalen rolcontainers zijn te huur in de maten: 2500 L en 5000 L. Deze containers zijn geschikt voor bedrijfsafval, papier en folie. 

Aanvullende diensten

Bij Maton Groep kun je niet alleen terecht voor het huren van containers. Ze bieden namelijk nog meer andere diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan sloopwerken en constructiewerken. Wellicht vind je het zelf niet verstandig om iets uit het huis te breken, slopen is namelijk best een ding. Daarom kun je voor zulk werk beter een vakman inschakelen en de Maton groep is daar het juist bedrijf voor. 

Andere diensten die zij bieden zijn: gevelrenovatie en gevelreparatie, asbestverwijdering, boren en zagen in beton en steen en grondbank en bodemsaneringen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *