Welke voorbereiding tref je, voor dat de stucadoor komt?

Laat je binnenkort een stucadoor komen? Dat is fijn, want dan wordt het weer mooi in en rond het huis. Je kunt zelf al heel wat werk verzetten om te zorgen voor een prettige samenwerking met de stucadoor. Een paar klusjes die je alvast kunt doen, voordat de stucadoor begint aan traditioneel of exclusief stucwerk, lees je hieronder.

JL Stucadoors aan het werk

Ruimtes leegruimen

Het is handig als de stucadoor genoeg ruimte heeft, en alles al netjes is afgedekt, opgeruimd of leeggeruimd. De ruimtes waar een stucadoor aan het werk gaat, moet worden leeggeruimd. Stucadoors moeten namelijk snel en hard werken voor een goed resultaat. Dan is vrij kunnen werken zonder obstakels zeker een must.

Het is fijn als je dit ruim van tevoren doet. Een stucadoor Limburg zal dit zeker waarderen. Zo komen jullie samen tot het beste resultaat.

Afplakken

Je kunt de stucadoor alles laten afplakken, maar je kunt het ook zelf doen. Op die manier kun je flink besparen op de kosten. Het is wel slim eerst met de professional te overleggen wat je moet afplakken. Zeker in verband met de garantieregeling. Het kan zijn dat bepaalde stucadoorsbedrijven erop staan om zelf alles af te plakken, zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden. En als er wel een fout wordt gemaakt, is dat natuurlijk de verantwoordelijkheid van het stucadoorsbedrijf.

Voorbehandelen

Misschien kun je zelf al de muren voorbehandelen. Het doel hiervan is dat je de muren vet- en stofvrij maakt. Je kunt ook vragen welke voorbereidingen je nog meer kunt treffen. Zo kan het zijn dat de stucadoor je vraagt om behang en behangresten te verwijderen. Evenals spijkers, schroeven, nietjes en haakjes. Als je die laat zitten, kun je lelijke roestplekken krijgen.

Weet je nog niet precies wat er allemaal klaar moet zijn voor de stucadoor komt? Bel dan eens met JL Stucadoors. De professional vertelt je welke voorbereidingen er getroffen kunnen worden, en wat zijn eigen proces is.

Afspraken maken

Maak afspraken met de stucadoor over welk deel van de voorbereiding jij doet, en wat de stucadoor zelf doet. Zorg ervoor dat alle wensen en werkzaamheden duidelijk op papier staan. Overweeg je meerdere plekken te laten stucen? Laat dan al het werk in één keer doen. Op die manier kun je geld besparen: de stucadoor krijgt in één keer een grote opdracht, waarmee deze effectief aan het werk kan gaan.

Eén gedachte over “Welke voorbereiding tref je, voor dat de stucadoor komt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *