Welke doe-het-zelf klusjes voor in- en om het huis doe jij

0
(0)

‘Doing It Yourself’ (DIY) oftewel “Doe-Het-Zelf”, is een term voor het uitvoeren van een project of taak zonder de hulp van derden, zoals aannemers of professionals. De doe-het-zelfbeweging is in de loop der jaren steeds populairder geworden, waarbij veel mensen ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met huisverbeteringsprojecten in plaats van iemand anders te betalen om het voor hen te doen.

Sommige mensen kiezen voor doe-het-zelven omdat ze graag met hun handen werken en creatief zijn; anderen vinden misschien dat het inhuren van iemand anders op dat moment te duur of te lastig voor hen is. Wat uw reden ook is, er zijn veel voordelen verbonden aan het uitvoeren van uw eigen projecten in en rond het huis! In dit artikel van Vierbalken.nl, geven we graag een aantal ideeën.

Doe-Het-Zelf Klusjes voor in- en om het Huis

Doe-het-zelf projecten voor thuis

 • Meubels repareren
 • Muren schilderen
 • Opbergplanken bouwen

Doe-het-zelf projecten voor de tuin

 • Een moestuin aanleggen
 • Een vijver aanleggen
 • Bloemen planten
 • Een hek bouwen
 • Bomen planten
 • Een sproeisysteem installeren

Doe-het-zelf projecten voor de auto

De olie in uw auto verversen is een eenvoudig doe-het-zelfproject dat u thuis kunt uitvoeren. Je moet wel uitzoeken wat voor soort olie uw auto gebruikt (dit staat meestal afgedrukt op de oliepeilstok) en dan een geschikte bak vinden om de oude olie in op te vangen, en in te bewaren. Misschien wilt u ook wat papieren handdoeken of vodden kopen, zodat u iets hebt om gemorste olie op te vegen. Volg deze stappen om de olie te verversen:

 1. Open de motorkap van uw auto en zoek waar alle slangen boven op het motorblok aansluiten (misschien heeft u hier de hulp van iemand anders nodig). Zorg ervoor dat ze goed vastzitten voordat u verder gaat!
 2. Schroef elke verbinding los met een verstelbare sleutel totdat ze los genoeg zijn om ze te verwijderen; verwijder ze dan afzonderlijk met een tang of een ander gereedschap – zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent bij het lostrekken van die bouten, want anders kunnen ze afbreken in hun respectievelijke gaten!

AutoAuto

DIY-projecten voor de keuken

 • Jam maken
 • Groenten inmaken
 • Brood bakken

DIY-projecten voor de badkamer

 • Een nieuwe douchekop installeren
  • Als u de waterdruk van de douche wilt verbeteren, is het vervangen van uw oude douchekop een eenvoudig doe-het-zelfproject met spectaculaire resultaten. Er kan namelijk veel kalk in te douchekop zitten. Je kunt er een vinden bij elke bouwmarkt en hem zelf installeren in slechts enkele minuten!
 • Tegels vervangen
  • Als er tegels in je badkamer gebarsten of geschilferd zijn, is dit het moment om ze te vervangen door nieuwe (en misschien zelfs wat extra flair toe te voegen). Tegelen is niet zo moeilijk als het lijkt – het enige wat je nodig hebt is wat geduld en wat gereedschap van Bol.com of van de Gamma en wat C2-tegellijm, die je met wat water aanmaakt.

Wil je wat extra comfort in je badkamer, dan kun je extra sfeer en luxe aanbrengen.

Doe-het-zelf projecten voor op kantoor

Als u op zoek bent naar een manier om geld te besparen en uw handen vuil te maken, overweeg dan om uw eigen bureau te bouwen. Een goed gemaakt meubelstuk gaat een leven lang mee en geeft je het gevoel een volleerd doe-het-zelver te zijn. Als je over enige basisvaardigheden beschikt, is dit project echt iets voor jou!

Als je nog niet klaar bent voor die mate van betrokkenheid (of als je gewoon het gereedschap niet hebt), probeer dan je archiefsysteem te organiseren. Je kunt ook eventueel proberen om een nieuwe deur te maken. Of het nu op kantoor is of thuis, een plek waar alles zijn plaats heeft maakt het leven voor iedereen gemakkelijker – en voorkomt dat dingen in de war raken.

Tot slot kunt u overwegen wat verbeteringen aan te brengen in het kantoor met prikborden. Dit zijn geweldige manieren om kleur en persoonlijkheid toe te voegen zonder de bank te breken; koop gewoon een paar goedkope lijsten in een hobbywinkel in de uitverkoop en vul ze met alles waar je oog op valt: foto’s van recente vakanties, inspirerende citaten die je op Pinterest hebt uitgeprint of zelfs foto’s die je uit tijdschriften hebt geknipt!

DIY projecten voor de slaapkamer

Een hoofdbord maken. Een hoofdeinde is de perfecte manier om je slaapkamer karakter te geven en het gevoel te geven dat het je eigen ruimte is. Je kunt er een schilderen of beitsen, bekleden met stof en schuim, of zelfs behang gebruiken als je je echt avontuurlijk voelt!

Lichtarmaturen vervangen. Als de lampen in je kamer te fel of te zwak zijn, overweeg dan om ze te vervangen door meer flatterende exemplaren die net genoeg licht geven om in bed te lezen, maar niet zoveel dat het voelt alsof het dag is als je wakker wordt (of gaat slapen).

Een kast organiseren. Als er nog niet genoeg opbergruimte in je kast is, overweeg dan om zelf een aangepaste kast te bouwen zodat alles zijn plaats heeft – en ook niet elk oppervlak van de kamer in beslag neemt!

KlussenKlussen

Conclusie

Als je wat geld wilt besparen en een leuke tijd wilt hebben, is doe-het-zelven de manier om te gaan. Het is gemakkelijk, leuk en lonend – en het kan op bijna alles worden toegepast! Van huisverbeteringsprojecten zoals schilderen en tuinieren tot het maken van je eigen cadeaus voor vrienden en familieleden (of gewoon voor jezelf), doe-het-zelven geeft je de kans om creatief te zijn en tegelijkertijd geld te besparen.

Als je klaar bent om aan je eerste doe-het-zelfproject te beginnen, maar niet weet waar of hoe, zijn hier enkele tips:

Begin klein – het is beter als uw eerste project geen dure materialen of gereedschap omvat dat kan breken als het verkeerd wordt gebruikt door iemand die er nog geen ervaring mee heeft. Misschien wil je iets eenvoudigs, zoals gordijnen maken van een oud laken; dit duurt niet lang en kost niet veel geld, want je hebt alleen een schaar nodig! Je zult ook leren hoe leuk het is als de dingen goed gaan; maar als ze niet volgens plan gaan? Dat is een heel ander verhaal…

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F