Zo stel jij zelf jouw trap samen

0
(0)

Ben je bezig met het verbouwen van jouw huis? Dan is het verstandig om ook eens de trappen onder de loep te nemen. Ben je wel tevreden met de weg die je moet behandelen van de begane grond naar de eerste verdieping? Het is bijvoorbeeld mogelijk om jouw eigen trap samen te stellen via “De Vries Trappen”. Je leest er alles over in dit artikel.

De Vries, Trappen

Welke grondvorm kies jij

Ten eerste is het belangrijk om de grondvorm te kiezen. In deze eerste stap bepaal je eigenlijk wat voor trap je wil. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Laten we beginnen met de steektrap. Dit is een standaard rechte trap naar boven.

Op de steektrap heb je weer verschillende varianten. Ten eerste de onderkwart trap, waarbij je een kwartslag draai aan de onderkant van de trap treft. Daarna gaat de trap in een rechte lijn omhoog. Natuurlijk heb je ook een bovenkwart trap, waarbij die draai aan de bovenkant zit.

Bij de tweekwart trap zitten twee draaiingen in de trap. Deze is geschikt voor kleine ruimtes, omdat de trap snel naar boven draait. Ideaal voor kleine woningen dus! Een andere trap die geschikt is voor kleine ruimtes is de halfslag trap. Dit zijn natuurlijk trappen met een halve slag erin. De laatste optie is de S-trap. Deze trap draait tweemaal een kwartslag in verschillende richtingen. Hiervoor wordt gekozen als een steektrap of halfslag trap niet mogelijk is.

De andere opties

Met een grondvorm alleen ben je er natuurlijk nog niet. Het volgende waar je over moet beslissen is de draairichting. Uiteraard hangt dat ook af van hoe jouw woning is ingedeeld. Soms kun je maar een kant opdraaien en zit je dus vast aan een bepaalde draairichting.

Vervolgens is de maatvoering heel belangrijk. Daarvoor moet je heel wat zaken gaan opmeten. Hierbij kom je waarschijnlijk ook op het punt, waarbij je het liever aan een professional over had gelaten. Natuurlijk kun je zelf ook prima een trap bouwen. Het is niet voor niks dat er bouwpakketten aan worden geboden. Van het opmeten is het wel cruciaal en belangrijk dat het goed gebeurt. Laat anderen meekijken, waardoor je referentiekaders hebt. Als je met 4 mensen hetzelfde meet, dan zit je vast en zeker goed.

Als je alle afmetingen goed hebt ingevoerd, dan moet je gaan invullen of je balustrade en muurleuningen wil. Dat is natuurlijk altijd aan te raden, voornamelijk als je kleine kinderen hebt. Bovendien is het voor jezelf ook veel veiliger. Bovendien kun je nog vloerhekken toevoegen om de trappen veiliger te maken voor jou en je gezin. 

Dan komt het leuke gedeelte. Nu is het namelijk tijd om de trap vorm te geven. Welk materiaal trap wil je en ga je voor een dichte of vaste. Zo krijgt jouw trap veel meer vorm en wordt het een geheel. Ga je bijvoorbeeld voor een eikenhouten trap? Of ga je juist voor gegronde vuren traptreden? Dat hangt natuurlijk ook een beetje af van de overige inrichting van jouw woning en het interieur dat je toe gaat voegen. Hier vind je meer informatie over houten balken.

Deze stappen kun je natuurlijk ook herhalen voor jouw zoldertrap. Een vlizotrap is namelijk veel onveiliger. Een vaste trap naar zolder is veel beter en veiliger. Natuurlijk lever je wel wat ruimte in, maar veiligheid staat natuurlijk voorop. Voornamelijk als je kinderen hebt en de zolder als een slaapkamer wil inrichten. Je kunt dan beter voor een vaste zoldertrap kiezen. Je weet nu immers hoe het werkt en welke gegevens je daarvoor moet aanleveren. Vond je het toch een te grote klus? Dan kun je altijd nog ervoor kiezen om professionals in te schakelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F