Met dit stappenplan stel jij jouw badkamer samen

0
(0)

Badkamer

Heb je net een koophuis gekocht en is de badkamer niet naar jouw smaak? Dat kan natuurlijk. Het huis kan er fantastisch uitzien, maar de badkamer heeft in veel gevallen een opknapbeurt nodig. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat jouw opties zijn. Er is namelijk veel meer mogelijk met een badkamer, dan je in eerste instantie denkt. In dit artikel nemen we je mee in de talloze mogelijkheden. 

Ontdek de smaak van jouw badkamer

De allereerste stap is om te ontdekken wat je mooi vindt in jouw badkamer. Wil je alles heel wit houden? Of houd je juist veel meer van donkere tinten en kleuren? Wil je heel veel ruimte in de badkamer behouden? Wat moet er allemaal in passen? Gaan jullie voor een bad of douche? Of het liefst een combinatie van beide? 

Ventilatie is belangrijk in de badkamer

Schimmels wil je natuurlijk voorkomen en daarom is ventilatie heel erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je een goed ventilatiesysteem hebt. Zorg ook voor voldoende ramen die open kunnen. Met een heel klein raampje krijg je de warmte niet uit de ruimte. 

Bepaal de grote meubels

Nu je weet wat je leuk vindt en wat je belangrijk vindt om te hebben in de badkamer, is het tijd om deze meubels uit te zoeken. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden qua douches en baden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende kranen waar je uit kunt kiezen, want daar komen we later op terug. Bepaal ook meteen of je zwevende meubels wil, zoals een wc en een wastafelmeubel of dat je ze wel op de grond wil plaatsen. Zwevend is in elk geval makkelijker qua schoonmaken. 

Bij deze stap hoort ook het bepalen van de vloer en de muren. Gaan jullie voor tegels op de vloer, zoals eigenlijk elke standaard badkamer? Of wil je de badkamer meer een verlenging maken van de rest van het huis? Kies dan voor laminaat. Er bestaat laminaat dat geschikt is voor badkamers, waarbij er geen water tussen de voegen kan gaan zitten. 

De muren zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Ga je tegels op de muur plaatsen? Of werk je met afwasbare verf? Het kan wel eens zo zijn dat je iets in je hoofd hebt qua tegel en deze vervolgens nergens kunt vinden. Misschien is de oplossing om ze dan zelf te verven. Dit is ook precies de oplossing om de voegen niet steeds te hoeven poetsen. Door de verf, zal er minder snel een kalklaag op de voegen komen, dat scheelt weer een heleboel poetswerk. 

Tijd voor de kleinere details

In deze stap is het tijd om de kleinere ‘meubels’ uit te zoeken. Denk aan de douchekap. Ga je bijvoorbeeld voor een regendouche of voor een douchepaneel? En ga je dan voor chroom of liever voor matzwart? Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kraan bij de wasbak. Het mooiste is natuurlijk om de douchekop en de kraan in dezelfde kleuren te houden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F