Een badkamer opknappen, waar begin ik?

0
(0)

Soms ben je toe aan het opknappen van je huis, wellicht wil je nieuwe meubels in de woonkamer, een nieuw bed in de slaapkamer of wil je heel de badkamer verbouwen. Onze smaak verandert door de jaren en daar moet ons interieur zich op aanpassen. Dit keer wordt de badkamer opgeknapt, dat kan best een grote klus zijn. Waar begin je bijvoorbeeld mee? En wat zijn bijvoorbeeld de opties? Je leest het allemaal in dit artikel.

Gerenoveerde Badkamer

Stap 1: Inspiratie opdoen

De eerste stap is altijd inspiratie opdoen. Er is namelijk zoveel mogelijk qua interieur, dat geldt dus ook voor de badkamer. Zoek zoveel mogelijk naar foto’s op het internet of bezoek een aantal badkamer showrooms. Alleen op die manier krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat ook bij jouw smaak past. Denk ook alvast aan keuzes die je moet gaan maken. Wil je een bad, een douche of beide? Ga je voor een enkele wastafel of een dubbele? Welk kleurenpatroon wil je toepassen? Ga je bijvoorbeeld voor mat zwart met gouden details? Of ga je liever voor een marmerlook? Het zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet gaan beantwoorden. 

Stap 2: Nieuwe meubels shoppen

Als je jouw badkamer gaat verbouwen, komen daar natuurlijk nieuwe meubels bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe wastafel, een bad en een nieuwe spiegel. Wellicht wil je ook een nieuwe wc-pot en moet er ook een nieuwe wandkast komen. Het is verstandig om dat allemaal op tijd aan te schaffen. Wellicht duurt de levering nog een paar weken en daar kun je dan de planning op aanpassen. 

Stap 3: Tegels uitzoeken

Als je gaat verbouwen, zul je ongetwijfeld nieuwe tegels in de badkamer willen plaatsen. Ga je voor alleen tegels op de wand of wil je ook tegels op de vloer? Weer zo’n vraag die je jezelf moet stellen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het patroon, de vorm en de kleur, die uiteraard bij de nieuwe meubels moeten matchen. Wellicht heb je zelf al in gedachten wat je wil, dan is het juist handig om de meubels op de tegels af te stemmen. 

Voor de wanden zijn hexagon tegels heel geschikt. Deze zijn in veel verschillende kleuren, maten en afwerkingen te koop. Bovendien worden deze tegels ook steeds populairder. Behalve op de wand, kun je ze uiteraard ook op de vloer laten leggen, zo creëer je in ieder geval één geheel. Je kunt ook voor de vloer juist voor grote vierkante tegels kiezen. Zo oogt de ruimte veel groter en bovendien passen de tegel vormen heel goed bij elkaar. Deze tegels zijn ook geschikt om de marmer look te creëren, die ook heel trendy is in badkamers. Er zijn namelijk marmerlook tegels te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld de hexagon tegels combineren met vierkante of XXL tegels en dat allemaal in marmerlook! 

Marmerlook Badkamertegels

Stap 4: Uitzoeken van accessoires

Nu je weet wat je wil en het grootste gedeelte van de badkamer compleet is, is het tijd om de accessoires te kopen. Hier vallen ook handdoeken onder en een rek of plank om ze op te bergen. Als je de handdoeken in het zicht opbergt, wil je wellicht voor een kleur gaan die goed bij het interieur past. Denk ook aan opbergbakjes voor de wattenschijfjes, een nieuwe handzeep en andere essentiële accessoires, die in jouw badkamer niet mogen missen. 

Als je dan alles in huis hebt, is het tijd om te gaan slopen en alles opnieuw in te richten. Begin hier dus echt pas aan, als je alle meubels hebt, want alleen dan hoef je jouw badkamer niet te lang te missen. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Een badkamer opknappen, waar begin ik?

  1. Ik ben ook druk bezig met inspiratie opdoen voor onze nieuwe badkamer. De meubels hebben we al uitgezocht en zijn nu aan het kijken voor passende tegels. Ik kijk uit naar het resultaat. Hopelijk duurt de renovatie niet al te lang en worden alle materialen op tijd geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F