Alles wat je moet weten over de inboedelverzekering

0
(0)

Vanaf het moment dat je het huis uitgaat bij je ouders is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Op die manier zijn jouw spullen in huis namelijk verzekerd. Zo’n verzekering hebben we allemaal nodig, ook als je denkt van niet. Er kan namelijk altijd wel iets gebeuren, waardoor je baat hebt bij een inboedelverzekering. Wellicht heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet wat het precies allemaal inhoudt en waar je op moet letten bij het afsluiten. Daar gaan we je in dit artikel alles over vertellen.

Inboedelverzekering bij Brand

Hierom is een inboedelverzekering belangrijk

Zoals het woord het al zegt, verzekert een inboedelverzekering jouw inboedel. Dat betekent dat alle spullen in huis onder deze verzekering vallen. Bij elkaar opgeteld zijn al die spullen best veel geld waard, ook al zijn ze individueel misschien best goedkoop. 

Als je pas net op jezelf gaat zul je waarschijnlijk geen prioriteit stellen aan je inboedel verzekeren. Maar, toch is het verstandig om er even voor te gaan zitten en de juiste af te sluiten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Al ben je zelf nog zo voorzichtig, kan er altijd wat met je spullen gebeuren. Misschien niet eens door je eigen toe doen. 

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld een inbraak of een blikseminslag. In beide gevallen kun jij er niks aan doen als spullen zijn gestolen of zijn beschadigd. Vaak gaat wel om spullen die je dagelijks gebruikt, zoals bijvoorbeeld een laptop. Het is een flinke kostenpost als je die zelf opnieuw moet aanschaffen of moet laten repareren, voornamelijk als je er zelf dus niks mee te maken hebt. 

Als je wel een inboedelverzekering afsluit, kan de verzekeraar een vergoeding uitkeren voor jouw beschadigde of gestolen spullen. Wat er precies vergoed wordt door jouw verzekering hangt af van jouw polis. Denk er daarom goed over na waar je jezelf voor verzekert. Bij een uitgebreide premie ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade door vallen en stoten. Bij de meest uitgebreide polis krijg je hier wel een vergoeding voor. Ga dus altijd na of dat bij jou van toepassing is. Oververzekeren is zonde, maar onder verzekeren ook!

Inboedelverzekering bij Inbraak

Hierom is een opstalverzekering belangrijk

Het verzekeren van je spullen is belangrijk, want die waarde ervan krijg je niet zomaar terug. Maar, het is net zo belangrijk om je woonhuis te verzekeren. Dat noemen we de opstalverzekering. Dit betekent dat schade aan uw woning wordt gedekt. 

Ook hierbij geldt weer dat je het juist nodig hebt, wanneer je denkt van niet. Stel je huis staat in brand en daardoor zijn de leidingen aangetast. Het is dan van belang dat die leidingen vervangen worden. Daarvoor moeten de leidingen eerst van de muren worden gehaald en dat gaat doorgaans niet zonder slag of stoot. Het kan dus zijn dat er nog meer beschadigd bij het verwijderen van de leidingen. De schade van de brand is al enorm en dan komt die schade er ook nog bovenop. Wie gaat dat betalen? Zonder een verzekering zul je hier zelf voor op moeten draaien.

Daarom is het dus verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade aan je huis, die niet voorkomen had kunnen worden. Daar valt brandschade onder, maar ook bijvoorbeeld blikseminslag of inbraak en diefstal. 

Als u een hypotheek afsluit voor een koophuis, is een opstalverzekering in veel gevallen zelfs verplicht. Zo zorgt de bank er eigenlijk voor dat je bent beschermd. Mocht je huis in brand vliegen, dan heb je misschien tijdelijk geen onderdak, maar zit je hopelijk niet met een hypotheekschuld van duizenden euro’s.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F