Geld lenen voor een verbouwing: dit zijn de opties

0
(0)
Financieel adviseur overlegd met klant om een extra lening en verzekering te ondertekenen die nodig is voor de verbouwing.

Stel je hebt een prachtig huis, maar na een aantal jaren wil je toch iets anders. Je wil niet per se verhuizen, maar bent wel toe aan een verbouwing. Misschien zijn jullie toe aan een tweede badkamer, nu de kinderen ouder zijn. Of moet er juist een kinderkamer bij, met het oog op, een gezinsuitbreiding. Hoe dan ook, kost het natuurlijk enorm veel geld. 

Welke leningen zijn er? 

Als je gaat lenen heb je de keuze uit een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kan de rente gedurende de looptijd stijgen of dalen. En je kunt de bedragen die je al afgelost hebt weer opnemen. Je neemt ook alleen op, wat je écht gaat lenen en je kunt een doorlopend krediet altijd boetevrij aflossen. 

Bij een persoonlijke lening zit het anders. Je hebt dan een vaste rente en looptijd. Alles wat je hebt afgelost, kun je niet weer opnieuw opnemen. Je kunt deze wel vaak vervroegd gratis aflossen. En een groot voordeel is dat je altijd weet wanneer je je lening hebt afgelost. 

Welke lening past het best?

Als je jouw woning gaat verbouwen heeft een verbouwingslening of persoonlijke lening een groot voordeel. Je kunt namelijk de rente aftrekken van de belasting, net zoals bij een hypotheek. Je moet alleen wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

  • De verbouwing moet je woning verbeteren
  • De lening moet binnen 30 jaar helemaal zijn afgelost
  • Het hele leenbedrag moet worden besteed aan het verbeteren van jouw woning

Aanpassing van de hypotheek

Naast een doorlopend krediet en een persoonlijke lening kun je ook de hypotheek aanpassen. Als de verbouwing een positief effect heeft op de waarde is er grote kans dat je een extra bedrag kan lenen, mits je dat kan betalen. Het is dan wel noodzakelijk om een taxatie van je woning te laten doen. Daarnaast moet je een afspraak maken met je hypotheekadviseur. Aan de taxatie en de aanpassing van je hypotheek zitten wel kosten verbonden. In de meeste gevallen is dit dan ook niet de voordeligste optie. Niet alleen de kosten zijn hoger, maar het duurt in veel gevallen ook langer om de aanvraag in te dienen. En dan moet je nog geluk hebben dat je wel snel terecht kan bij een taxateur en hypotheekadviseur. Al met al is het aanpassen van jouw hypotheek een duurdere optie en moeten er meer partijen bij betrokken worden, wat vertraging op kan leveren bij de verbouwing. 

Doe een verzekeringscheck

Als je gekozen hebt voor welke leen optie je gaat en de verbouwing geslaagd is, vergeet dan niet om jouw verzekeringen te controleren en de nieuwe wijzigingen door te geven. Door een verbouwing is jouw huis meer waard geworden en je wil dan ook hebben, dat dit nieuwe stuk ook verzekerd is in de opstalverzekering. Bovendien is het belangrijk om de inboedelverzekering nog eens te bekijken. Als je verbouwd hebt, is het grote kans dat je meer meubels hebt gekocht, waardoor je inboedel meer waard wordt. Bekijk daarom of jouw huidige inboedelverzekering nog voldoende is. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Geld lenen voor een verbouwing: dit zijn de opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F