De keuken verbouwen? Dit heb je nodig!

0
(0)

Ben je al een tijdje uitgekeken op jullie keuken en ben je wel toe aan iets nieuws? Dan is het tijd om eindelijk de verbouwing door te zetten. Hopelijk hebben jullie genoeg geld gespaard, want een verbouwing is zeker niet voordelig. Als je een handige klusser in huis hebt, kun je een hoop zelf. Toch zul je sommige dingen wellicht uit moeten besteden. In dit artikel lees je wat je nodig hebt, naast een hoop geld. We geven tips en inspiratie over wat je allemaal kunt vervangen om de keuken naar jouw smaak in te richten.

Nieuwe Keuken na een Verbouwing

Een hoop inspiratie

Naast veel geld voor de verbouwing, heb je ook een hoop inspiratie nodig. Qua keukens is er namelijk veel mogelijk. Meer dan dat je wellicht denkt. Het opdoen van inspiratie is dan ook belangrijk om uiteindelijk te kunnen bepalen wat je wil. Ga je bijvoorbeeld voor een kookeiland of wordt het een totale woonkeuken? Dat zijn dingen die je je allereerst af moet vragen. Zonder inspiratie kom je namelijk niet echt heel ver. Bovendien kom je dan over een tijdje misschien een keuken tegen die je meer aanspreekt. Dat zou natuurlijk heel zonde zijn. Doe daarom genoeg inspiratie op en durf te vragen naar de mogelijkheden. 

Heel veel zin

Je hebt ook veel zin nodig om te verbouwen, anders gaat namelijk de hele verbouwing je tegen zitten. Een verbouwing loopt namelijk altijd uit. Houd daar dus rekening mee in het begin, want dan kan het nooit tegenvallen. Denk niet alleen aan de keuken, maar er zal bijvoorbeeld ook een stucadoor langs moeten komen.

Probeer het voor jezelf zo leuk mogelijk te maken. Verdeel het doen van de inkopen bijvoorbeeld over een hele periode. Zo heb je gedurende de verbouwing steeds iets te doen. De keuken zelf moet je natuurlijk ruim van te voren kiezen, want hier zit een levertijd aan verbonden. Alle andere apparatuur kun je wat later aanschaffen. Dat geeft je ook de tijd om goed uit te zoeken wat je precies wil. Ga daarvoor ook naar verschillende winkels en vergelijk de prijzen online. Ook het volgen van kortingen zijn belangrijk. Wellicht zijn er broodbakmachine aanbiedingen, mocht je interesse hebben in zo’n machine. 

Bovendien is het aan te raden om niet continu bij de verbouwing aanwezig te zijn. Mocht het mogelijk zijn ga dan juist een weekje van huis. Je zult zien dat de verbouwing dan veel sneller gaat, omdat je een tijdje weg bent geweest. Je kunt dan veel beter de vooruitgang zien. Dat is zeker aan te raden, omdat je van progres veel blijer wordt. Zo kan de verbouwing bijna niet meer tegenvallen. 

Een hoop geld

We hebben het al eerder gezegd. Voor een verbouwing heb je heel veel geld nodig. Je kunt je soms nog wel eens vergissen, wat je allemaal moet investeren. Het gaat namelijk niet alleen om de keuken zelf, maar ook al het apparatuur. De ene persoon vind een los fornuis prima, terwijl de ander 2 inbouwovens wenst. Er is heel veel mogelijk, zolang je er maar voor betaalt. 

Je wil vast ook een frituurpan kopen. Bij een nieuwe keuken, hoort natuurlijk ook schoon en nieuw keukenapparatuur. Wellicht kies je ervoor om de waterkoker niet meer te vervangen, maar ga je voor een Quooker. Zo zijn er nog een hoop andere dingen te benoemen. Denk bijvoorbeeld aan een mixer en een blender. Dat zijn ook apparaten die je in de keuken heel goed kunt gebruiken. Ze komen altijd van pas. Het is wel zo fijn en netjes als je alles in dezelfde lijn kunt aanschaffen. 

Een verbouwing houd dus meer in dan het vervangen van de keukenkastjes en het aanrechtblad. Ook hangt het per persoon er vanaf hoe de verbouwing eruit ziet. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en een ander budget.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F