Hoe stel ik mijn nieuwe droomkeuken samen?

0
(0)

Mijn Droomkeuken

Een nieuw huis of gewoon toe aan een nieuwe keuken? Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je de keukeninrichting het beste aanpakt. En wat is er allemaal mogelijk? Je ziet vaak dezelfde moderne keukens terugkomen, maar er zijn veel meer keukenstijlen. Wie weet spreekt een andere keukenstijl jou veel meer aan. In dit artikel lees je tips over de inrichting van een compleet nieuwe keuken. 

Ontdek jouw keukenstijl

De allereerste stap is het ontdekken van jouw keukenstijl. Wat vind je mooi? Welke kleur wil je op de muur? En welke apparatuur mogen echt niet missen. Wil je er een echte ‘woonkeuken’ van maken? Of is de keuken een aparte ruimte in jullie huis? Je kunt bijvoorbeeld foto’s verzamelen uit tijdschriften of maak een moodboard op Pinterest. Je kunt zover in de details treden als jij wil. 

Deze keukenstijlen zijn er

  • Modern

Bij deze keukens staan rust, minimalisme en symmetrie centraal. De keukens hebben vaak geen handgrepen op de deuren en lades en hebben scherpe hoeken. Je hebt moderne keukens in een L-vorm, maar je hebt ze ook met kookeiland. 

  • Design

Deze keukens stralen niet alleen veel ruimte uit. Je hebt ook veel ruimte voor moderne keukenapparatuur. Zulke keukens bestaan uit de meest luxe elementen. Denk dan bijvoorbeeld aan een grote koelkast met de nieuwste functies. En elk apparaat is netjes ingebouwd. Deze keukens stralen rust uit en zijn vaak licht van kleur, zodat de grote ruimte wel zichtbaar blijft. 

  • Hout

Er zijn echte houten keukens, zoals bijvoorbeeld steigerhout en eiken. Maar, je hebt ook houtlook keukens. Deze zijn wat gemakkelijker in onderhoud, maar hebben wel de warme uitstraling. 

  • Landelijk

Het kenmerk van een landelijke keuken is het gebruik van neutrale kleuren, meestal zwart of wit. Er wordt bij deze keukens in veel gevallen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit kan bijvoorbeeld een graniet keukenblad zijn. 

  • Industrieel

In tegenstelling tot de andere keukens, zie je hier juist veel grove en robuuste materialen terug. De keuken heeft daardoor meteen een stoerdere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een aanrechtblad van beton. Ook de kleuren zijn natuurlijk, denk aan tinten grijs, bruin en donkergroen. 

Voor welke keukenopstelling ga je?

Het is fijn om te weten wat er mogelijk is en wat jij mooi vindt. Maar, de opstelling is ook belangrijk om te kiezen. Wil je er een echte woonkeuken van maken? Dan neig je misschien naar een open keuken of een keuken met een kookeiland of bar. Wil je de ruimtes meer van elkaar scheiden? Dan is een hoekkeuken of een rechte keuken misschien iets dat meer bij jullie past. Een parallel keuken kan ook in beide gevallen heel praktisch zijn. Het ligt ook maar net aan de indeling van jullie huis.

Tijd voor keukenapparatuur

Bij een keuken horen niet alleen de keukenkastjes en lades. In een keuken hoort ook een afzuigkap, een fornuis, een oven en een koelkast. Bedenk voor jezelf of er nog meer apparatuur in jullie keuken moet passen en hoe je dat gaat inrichten. Als je alles nieuw aanschaft, vind je het misschien net zo mooi om alles weg te laten werken. Dat geeft de keuken wel een strakke en rustige uitstraling, voor welke keukenstijl je ook kiest. Afhankelijk van de opstelling en stijl, kun je een indeling gaan maken. Eventueel kun je met die indeling nog naar een keukenwinkel gaan, die jou meer advies kunnen geven en kunnen helpen met het samenstellen van jouw droomkeuken en die past bij de huidige woontrends

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Hoe stel ik mijn nieuwe droomkeuken samen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F