Hoe ben ik het beste voorbereid op een verhuizing?

0
(0)

Hoewel heel veel mensen enthousiast zijn om te verhuizen, kan zo’n verhuizing zelf een hele hoop stress met zich meebrengen. Dat begint natuurlijk al bij het inpakken en dat eindigt bij het uitpakken. Daar tussenin zitten nog veel meer stappen, die ook voor de nodige stress kunnen zorgen. Hoe bereid je je nou het beste voor op een verhuizing? Waar moet je allemaal aan denken en rekening mee houden? En waar begin je mee? Je leest het allemaal in dit artikel.

Verhuisdozen

Stap 1: Uitzoeken en opruimen

Een verhuizing is de ultieme manier om erachter te komen hoeveel spullen je hebt. Vaak kom je er dan dus achter dat je door de jaren heen weer veel te veel troep hebt verzameld. Ga je dat allemaal meenemen naar je nieuwe huis? Daar hebben de meeste mensen geen zin in en daarom is het verstandig om eens goed op te ruimen. Wellicht kun je met jouw spullen weer een ander blij maken en kun je er misschien nog wat aan verdienen. Dat geld kun je altijd gebruiken, want je nieuwe huis moet wellicht nog opgeknapt worden voordat je er in trekt. 

Stap 2: Het nieuwe huis klaarmaken

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk wel dat het huis klaar is voordat je erin trekt. Vaak hebben de muren een likje verf nodig en moet er een nieuwe vloer in. Misschien wil je de wc of de badkamer wel helemaal verbouwen. Dat zijn zaken die je beter kunt regelen voordat je er in zit. Niet in alle gevallen heb je die mogelijkheid en tijd, maar als je dat wel hebt maak daar dan vooral gebruik van. 

Stap 3: Beginnen met inpakken

Als je alles goed hebt uitgezocht kun je langzaamaan beginnen met het inpakken van dozen. Deze dozen kun je vaak krijgen bij het verhuisbedrijf dat je inhuurt, klik hier om een passend bedrijf te vinden. Als je de verhuizing zonder bedrijf wil regelen zijn er natuurlijk bouwmarkten waar je verhuisdozen kunt krijgen. 

Hoe vroeger je begint met inpakken, des te meer stress je bespaart blijft. Voorraad kun je bijvoorbeeld al inpakken. Die dozen hoef je niet per se al af te sluiten, maar dan heb je in ieder geval al een kast leeggemaakt. Alles wat je niet meer nodig hebt kan in principe al in dozen worden gestopt een paar dagen voor de verhuizing. 

Als je slim bent koop je wegwerpservies voor de dag van de verhuizing, zodat je ook al je servies al tijdig kunt inpakken. Aangezien het servies goed beschermd moet zijn met eventuele kranten of andere folders, kost dat best veel tijd, die je simpelweg niet hebt op een verhuisdag. Probeer er daarom voor te zorgen dat zulke dingen een dag van te voren al ingepakt zijn. Met wegwerpservies kom je natuurlijk ook een heel eind. 

Stap 4: De inrichting

Zorg dat je op de dag van de verhuizing al een inrichting voor ogen hebt. Op die manier kunnen de meubels meteen op de juiste plek worden gezet, waardoor je later niet meer in de problemen komt met de ruimte. Plak desnoods met tape op de grond waar alles moet komen, zodat het ook op rolletjes loopt, wanneer jij bijvoorbeeld nog in het oude huis achterblijft. Zo voorkom je dat je in totale paniek en stress schiet als alles op een hoop staat. Bereid je er wel op voor dat het hoe dan ook een bende gaat zijn. De dozen en meubels uit je oude huis, moeten hoe dan ook in je nieuwe huis komen. Werk daarom ook met labels, zodat de dozen van de keuken, ook echt naar de keuken kunnen. Dat scheelt weer in ruimte. Als alles eenmaal staat, kun je beginnen met het uitpakken van de dozen en het inrichten van je nieuwe huis! 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

4 gedachten over “Hoe ben ik het beste voorbereid op een verhuizing?

  1. Bedankt voor de goede verhuistips. Wij hebben net een nieuw appartement gekocht en gaan binnenkort verhuizen. Wat een slimme tip om verhuisdozen van een verhuisbedrijf te lenen, deze dozen heb je later namelijk toch niet weer nodig. We zullen binnenkort een offerte van een verhuisbedrijf aanvragen, zo hopen we een goed en goedkoop bedrijf te regelen.

  2. Wij hebben gelukkig ook al veel kunnen doen in het nieuwe huis voordat we gingen verhuizen. Wanneer je muren geschilderd zijn en alles afgewerkt is, kan je gelijk beginnen met inrichten. Het bespaart ook veel stress, omdat je niet kan genieten van de rust op een nieuwe plek.

  3. Het huis klaarmaken voor vertrek kan veel tijd in beslag nemen. Wij hadden er niet bij stilgestaan dat we nog moesten verven toen we gingen verhuizen. Dit zijn zaken die je niet mag vergeten in je planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F