Verhuizing in zicht? Vergeet deze zaken niet te regelen!

0
(0)

Je gaat bijna verhuizen. Of je bent je nog aan het oriënteren om een huis te gaan kopen. Dat is natuurlijk super spannend, want al met al komt een verhuizing steeds dichterbij. Je hebt dan een hoop zaken te regelen, voornamelijk in de eerste periode. Je bent veel aan het reizen tussen twee huizen. Soms kun je daardoor het overzicht verliezen. We zetten een aantal zaken op een rijtje die je zeker niet moet vergeten om te regelen.

Verhuizen

Regel je internet

De eerste weken ben je vooral druk met klussen, meubels kopen en inrichten. Op een gegeven moment is de dag aangebroken dat jullie er kunnen gaan slapen. Er zijn ondertussen al weken voorbij gegaan en pas op die eerste dag kom je erachter dat je internet niet geregeld is.

Deze situatie kan jou natuurlijk zomaar overkomen. Het internet heeft namelijk geen prioriteit gehad de afgelopen tijd. Voornamelijk als je nog in jouw oude huis sliep. Met het thuiswerken van tegenwoordig, kun je haast niet zonder internetverbinding. Zorg daarom dat je internet op de eerste dag al geregeld is. Je hoeft niet per se de provider over te nemen van je oude huis als je contracttermijn al is afgelopen. Ga eerst maar eens internet vergelijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je kunt besparen op deze uitgaven. Alles is al duur genoeg, dus wees zeker geen dief van je eigen portemonnee.

Houd er ook rekening mee dat internet niet zomaar geregeld is. Soms kan het weken duren voordat een monteur tijd heeft om bij jou thuis de aansluiting te regelen. Daarom is dit een van de dingen die op jouw prioriteitenlijst moet staan. Als dit geregeld is, kun jij je gaan focussen op klussen, interieurinrichting en dat soort leuke zaken.

Wellicht hebben jullie in het nieuwe huis wel glasvezel. Dat kan weer heel erg schelen in de prijs. In dat geval moet je glasvezel internet vergelijken om erachter te komen wat de beste optie is voor jullie. Na al het vergelijken kun je een keuze maken en staat de monteur hopelijk snel op de stoep. Daarom is dit ook het eerste wat je moet regelen als een verhuizing ook maar in zicht is. 

Jouw adres wijzigen

Het is belangrijk om jouw adres te wijzigen als je gaat verhuizen. Bij de gemeente een wijziging doorgeven is zo gebeurd. Dat je dat moet doen heb je waarschijnlijk wel op jouw netvlies. Maar vergeet vooral ook bij andere instanties jouw adres niet te wijzigen. Er zijn vast een heleboel bedrijven die post naar jouw adres sturen. Zorg dat je bij die bedrijven jouw adres wijzigt als je daar nog post van wil ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan de bank, je zorgverzekeraar en nog meer voor jou belangrijke bedrijven.

Bestel je vaak producten online? Dan kan het zijn dat jouw gegevens al standaard zijn ingevuld bij de webshop waar je graag besteld. Wijzig ook daar je adres, voordat je jouw pakket bij je oude huis moet ophalen.

Een goede planning

Zorg voor een goede planning, want anders gaat alles door elkaar heen lopen. Zorg dat iemand die planning bewaakt om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo moet bijvoorbeeld eerst het schilderwerk gebeuren, voordat de vloer gelegd wordt. Uiteraard komen meubels pas als laatste, maar moet het internet wel al eerder zijn aangesloten. Dat soort zaken moet je echt in een goede planning vastleggen. 

Zo heb je iemand die het overzicht kan bewaren. Bovendien verloopt dan alles in de goede volgorde. Dat is wel zo handig. Anders beschadigen je meubels bijvoorbeeld al voordat je er überhaupt woont. Een goede planning is dus echt aan te raden. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F