De juiste planning voor het inrichten van je huis

0
(0)

Het inrichten van je huis kan op veel verschillende manieren en geen een manier is per se goed of fout. Wel is er uiteraard een bepaalde volgorde die handig is om jezelf aan te houden. Alleen heb je daar niet altijd de tijd en ruimte voor. Soms moet je met spoed verhuizen en is er geen tijd om veel aandacht te besteden aan de inrichting. Mocht je er wel de ruimte en tijd voor hebben, dan is het handig om onderstaande stappen aan te houden. 

Inrichting van je Woonkamer

Stap 1: Laat je inspireren

Voordat je begint aan de inrichting is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je wilt. Wat voor woonstijl past bij jou? Welke woonaccessoires vind je mooi? Welke vloer heeft de voorkeur? Voor welk kleurenpatroon kies je? Dat zijn allemaal dingen die je jezelf moet afvragen voordat je aan de inrichting begint. 

Het is ook niet gek als je daar niet meteen een antwoord op hebt. want qua inrichting van een huis is zoveel mogelijk. Daarnaast blijven woonstijlen zich ontwikkelen, wat jouw smaak kan beïnvloeden. 

Verzamel daarom zo veel mogelijk foto’s of doe inspiratie op bij woonwinkels. Alleen op die manier kun je erachter komen wat je nou echt wil. Maak eventueel een moodboard, zodat je ook een redelijk idee krijgt of alles mooi bij elkaar past qua kleuren, vormen en materialen.

Stap 2: Het aanpakken van de muren

Als je gaat verhuizen worden vaak meteen de muren aangepakt. Veel mensen laten de muren en het plafond witten, zodat het huis weer fris oogt. In de meeste gevallen hebben de muren ook echt een opknapbeurt nodig, maar dat hoeft natuurlijk niet met witte verf. Durf op de muren ook eens kleur te gebruiken. Zo krijg je al een hele andere uitstraling van bijvoorbeeld de woonkamer. Kleur doet leven en zorgt voor sfeer en gezelligheid. 

Het is verstandig om het verven van de muren allereerst te doen of te laten doen. Nu is het huis nog leeg en mocht er toch een druppel verf vallen, dan ligt de vloer nog niet en blijven de meubels ook ongedeerd. Daarnaast is het ook makkelijker om bijvoorbeeld de plinten mee te schilderen. 

Stap 3: Eventuele vloerverwarming

Hoewel vloerverwarming een redelijk luxe product is, is deze wel enorm in opkomst de laatste jaren. Het is natuurlijk een heel fijn product, omdat je voeten nooit meer koud zijn. Bovendien kunnen de verwarmingen ook van de muren af, waardoor je veel meer ruimte hebt. Het verstandigste is om vloerverwarming aan te leggen, voordat de vloer ligt en alle meubels staan. Dit is het juiste moment om er wel of niet voor te kiezen.

Stap 4: Het leggen van de vloer

Als alle muren zijn geschilderd en je eruit bent welke vloer het beste bij jullie past en de eventuele vloerverwarming ligt, dan is het tijd om de vloer ook daadwerkelijk te gaan leggen. Pvc vloeren zijn bijvoorbeeld erg in opkomst, maar laminaat blijft nog altijd het meest populair. Het leggen van laminaat is natuurlijk ook vrij simpel en daarom doen de meeste mensen het ook zelf. 

De trend van de laatste jaren is natuurlijk de visgraat vloer. Deze is ook met laminaat gemakkelijk te realiseren. Bovendien heb je zoveel keus in kleuren met laminaat, waardoor er ook altijd wel een vloer naar jouw smaak bij zit. 

Laminaatvloer

Stap 5: Alle boor klussen

Er zullen ongetwijfeld dingen aan de muren moeten komen hangen. Denk bijvoorbeeld aan een tv-beugel of tv-meubel, schilderijen of fotolijsten, planken en klokken. Maar, denk ook aan gaten in het plafond om verlichting op te hangen en aan te sluiten. 

Het is verstandig om deze klus nu uit te voeren in een leeg huis. Dan kun je al het stof, wat vrijkomt bij het boren makkelijker opzuigen, dan wanneer alle meubels al staan. Indien mogelijk is het altijd verstandig om bij het boren meteen de stofzuiger erbij te houden, dat scheelt veel stofzuigen. 

Stap 6: Alle meubels een plekje geven

Als al het licht op de juiste plekken hangt en de muren hangen ook vol, dan is het tijd om de boel in te richten. Begin altijd met de grote meubels, zodat je een goede basis hebt. De kleinere meubels kun je daarna altijd nog toevoegen net als de accessoires. Als alles staat is het tijd om te genieten van je mooie ingerichte woning, want dat kun je zeker gebruiken na al het verhuizen

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “De juiste planning voor het inrichten van je huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F