Huis opknappen door middel van een likje verf

0
(0)

Een likje verf in huis doet wonderen. Zo zijn de muren eens in de zoveel tijd toe aan een nieuwe frisse laag witsel. Je kunt er ook voor kiezen om de muren een kleurtje te geven, in plaats van de eeuwige witte kleur. Kleur in huis brengt namelijk warmte, sfeer en vrolijkheid. Maar, je hoeft niet alleen de muren te verven, wil je je huis een beetje opknappen. Er zijn meerdere opties om het huisje er weer netjes uit te laten zien. Lees snel mee hoe je dit kunt doen.

Huis opknappen met een likje verf

Likje verf op de muur

Zoals we al zeiden doet een likje verf op de muur wonderen. Als de muren of het plafond een beetje vergeeld zijn door bijvoorbeeld nicotine, dan doet een laag witsel meteen wonderen. De muren stralen meteen weer na een paar lagen verf en dat geeft weer een frisse uitstraling. Maar, wit is ook zo wit, zo steriel. Door een muur bijvoorbeeld al in een andere kleur te verven, creëer je meteen veel meer sfeer in huis. Een zo’n muur kan al veel doen qua uitstraling. Welke kleur je op de muren wil is natuurlijk aan jou. Wil je meer aan de lichte kant blijven? Dan is taupe of beige misschien geschikt. Durf je het aan om een warmere tint te pakken? Denk dan bijvoorbeeld aan okergeel, donkerblauw of donkergroen. Door een van de muren in die kleur te verven, ziet het huis er meteen heel anders en opgeknapt uit. Fluitje van een cent met de juiste verf!

Nieuwe kleur op de muur schilderen

Kleurtje op de meubels

De laatste jaren zijn houten meubels weer helemaal in trek. Dit komt ook omdat de Scandinavische en landelijke woonstijlen heel populair zijn. Maar, de kleur van hout is niet altijd mooi in huis. Het kan een kille uitstraling geven en dat wil je juist niet creëren in jouw huis. Jouw thuis moet een oase van rust zijn, maar daarvoor heb je wel een warme sfeer nodig, zodat je je echt thuis voelt. Koele meubels zijn daarom een no-go. Maar, goed nieuws dit is makkelijk op te lossen. Je kunt namelijk jouw meubels in een andere kleur verven. Denk bijvoorbeeld aan je tafels en tv-kast. Deze kunnen vast een likje verf gebruiken. Denk goed na over welke kleur je ze wil verven, want opties zijn er genoeg. De Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin kun je in verschillende kleuren laten mengen, dus er zit altijd een optie voor jou bij. Vind je een heel meubelstuk verven te heftig? Kijk dan of je andere kleinere meubels eerst kunt voorzien van een laklaag. Denk bijvoorbeeld aan de stoelpoten van de eetkamerstoelen of de omlijsting van een spiegel. 

Accessoires spuiten

Kleine accessoires, kun je niet echt verven, die kun je beter spuiten. Haal een spuitbus in de gewenste kleur en ga aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld een kandelaar spuiten of de omlijsting van een fotolijstje. Of wat dacht je van de voet van een tafellamp? Het is mooi om de kleur van de muur bijvoorbeeld hier in terug te laten komen. Dan creëer je weer balans in huis. Als je veel verschillende beeldjes in huis hebt staan, kun je die natuurlijk ook mee spuiten. Op die manier hergebruik je toch je accessoires, in plaats van nieuwe te kopen. Als je een donkerblauwe muur hebt, kun je ook een donkerblauwe vaas aanschaffen, maar waarom zou je als je deze in een paar minuten kunt spuiten? De kleur vervangen is veel voordeliger dan een huis vol nieuwe spullen aan te schaffen. 

De tuin opknappen

De tuin hoort natuurlijk ook bij het huis, dus die mag zeker niet worden overgeslagen bij de opknapbeurt. Buiten wordt er vaak met hout gewerkt en hout heeft nu eenmaal onderhoud nodig. Daarvoor kun je het beste de kwast in de hand nemen en een likje verf aanbrengen met de Sikkens Rubbol SB. Dat tuinhuis of die overkapping kan vast en zeker een laklaag gebruiken. Ben je de kleur van het hout beu, omdat deze continu verandert naar mate dat deze er staat? Dan kun je er ook voor kiezen om de verf te laten mengen. Denk bijvoorbeeld aan een witte kleur, dat oogt meteen heel anders dan een doffe grijze houtkleur. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de tuintafel, als deze van hout is. Een likje verf doet echt wonderen, dus pak die schilderskwasten in de hand en beginnen maar!

Huis Schilderen met Sikkens Rubbol SB

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

2 gedachten over “Huis opknappen door middel van een likje verf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *