Tips om een kinderkamer op te vrolijken

0
(0)

Een kinderkamer is misschien wel de kamer die het meeste van interieur veranderd door de jaren heen. In het begin zijn de kamers natuurlijk ingericht als babykamer, maar zodra ze opgroeien, willen ze natuurlijk een kamer hebben, waar zij zich helemaal thuis voelen. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessenkamer, een spiderman kamer of een jungle room. En dan komt er weer een fase, waar ze weer andere dingen leuk vinden. Er komt een tijd dat het meeste speelgoed verdwijnt en dat er een bureau met schoolspullen voor in de plaats komt. Niks is dus zo veranderlijk als een kinderkamer. Hieronder laten we zien hoe je door kleine aanpassingen, door die verschillende fases heen kunt komen.

Muurstickers voor kinderkamer

Kleur op de muur

Een likje verf op de muur doet altijd wonderen, dus ook in een kinderkamer. Door in elke fase de kleur van de muur te veranderen, creëer je al een hele andere sfeer. In een bepaalde fase is een kleurtje op de muur misschien wat standaard. Wellicht zijn kinderen op zoek naar iets, dat meer uitbundig is. Dan kun je aan de gang met behang, welke in verschillende kleuren en patronen beschikbaar is. Met behang kun je daarom verschillende kanten op. Behang is natuurlijk wel drukker dan een kleur op de muur, daarom kun je er ook voor kiezen om maar een muur te behangen of bijvoorbeeld maar een strook op de muur. Zo heb je toch de sfeer van het behang in de kinderkamer, maar is het niet overweldigend. 

Muurstickers

Zeg het met aantrekkelijke muurstickers. Buiten verf en behang om, kun je de muren ook opvrolijken met andere tools. Een van die tools zijn muurstickers. Met deze stickers kun je de muren gewoon wit houden en vrolijk je de kamer op zijn of haar favoriete figuren. Denk bijvoorbeeld aan een jungle kamer vol stickers van wilde dieren op de muren. Ook zijn stickers handig om op de deur te plakken, zo voelt het echt of de kamer van hen is. Denk bijvoorbeeld aan een naamsticker op de deur of hang de naam juist op de muur. Muurstickers kinderkamer zijn heel geschikt om meer sfeer te creëren, maar ook meer kleur in de kamer te brengen. Bovendien zijn muurstickers er in allerlei soorten, maten en thema’s. Je kunt bijvoorbeeld de ramen opvrolijken met een thema dat op dat moment in is. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas, Pasen of Halloween. 

Knuffel

Wie is er niet opgegroeid met knuffels? Deze pluche beesten horen natuurlijk in elke kinderkamer thuis. Elk kinderbed zal vast en zeker vol liggen met kleine knuffels. Om meer sfeer in een kinderkamer te brengen, kun je een groot formaat knuffel in de hoek van de kamer zetten bijvoorbeeld. Dat is een echte eyecatcher, omdat het zo’n groot voorwerp is en daardoor meteen op zal vallen. Het hoeft natuurlijk niet per se een pluche beest te zijn, het kan ook een houten beeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote giraffe gemaakt van hout, die altijd in de babykamer heeft gestaan. Zo’n item kan echt nog jaren mee, want zo’n houten giraffe is op je 10e ook heus nog leuk. 

Schilderijen / Fotolijsten

Deze lijken misschien niet zo in kinderkamers te passen, omdat ze daar geen waarde aan hechten. Maar, deze lijsten geven juist weer kleur aan het kinderparadijs. Als je werkt met verschillende fotolijsten aan de muur, kun je elke keer als de smaak van je kindje verandert er nieuwe posters in hangen. Zo is de kamer in een klap weer in een ander thema omgetoverd, zonder dat het al te veel geld kost. Posters zijn dus een goede manier om constant van interieur te wisselen. Ook even de muursticker veranderen en de kinderkamer is weer omgedoopt tot een geheel nieuw thema. Het veranderen van inrichting was nog nooit zo makkelijk geweest.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F