De leukste cadeaus voor een kinderkamer

Bij elke babyshower en kraamvisite vraag je het jezelf weer af, wat voor cadeau kan ik het beste halen? Luiertaarten zijn natuurlijk heel populair en daarom niet meer zo uniek. Durf daarom eens out of the box te denken. Er zijn genoeg dingen die kersverse ouders kunnen gebruiken en die zich dus ook perfect lenen als kraamcadeau. We zetten een aantal leuke cadeautjes voor de kinderkamer op een rij. Ook al hebben de ouders een bepaald thema, er is altijd wel een plekje vrij voor een van deze cadeaus. 

Baby Kamer Decoratie

Een levensgrote knuffel

Een knuffel is altijd een goed kraamcadeau. Knuffels kunnen ze niet genoeg hebben en hechten ze vaak veel waarde aan. Wellicht wordt dat het favoriete knuffeltje bij het slapen gaan, waarbij er ook paniek uitbreekt als deze kwijt is. Daarom is het verstandiger om een levensgrote knuffel te kopen. Deze is moeilijk te verliezen en daar kan iemand ook heel erg aan gewend en gehecht aan raken. Zo’n knuffel staat namelijk heel interessant op de grond. Dat zal waarschijnlijk ook een van de eerste dingen zijn, waar ze naar grijpen als ze op de leeftijd zijn dat ze kunnen kruipen en beginnen met lopen. Zo heb je een uniek cadeau en ook eentje die veel waarde gaat hebben. Bovendien is het ook een perfect cadeau om een lege hoek in een kinderkamer op te vullen. 

Een houten opbergbox

Dit is een cadeau, dat veel kersverse ouders goed kunnen gebruiken. In zo’n box kunnen verschillende spulletjes in opgeborgen worden. Denk bijvoorbeeld aan een voorraad luiers met alle nodige crèmes. Deze zet je dan op de commode, zodat je er altijd meteen bij kunt. Zo’n opbergbox met deksel kun je laten personaliseren met de naam van de baby. Zo wordt het naast handig, ook een persoonlijk cadeau. De opbergbox zal in alle slaapkamertjes thuis passen, doordat deze is gemaakt van hout. De box komt ook in de peuter- en kleuterjaren nog van pas. Het is namelijk de ideale opbergbox om los speelgoed in op te bergen bijvoorbeeld. Uiteraard kan deze ook gebruikt worden als verzamelbox op een later moment. Denk bijvoorbeeld aan alle klassenfoto’s, de eerste melktandjes, de mooiste tekeningen en alle andere dingen die betekenis hebben.

Een badjas/badcape

Je kent ze vast wel, de badcapes voor baby’s. Dat zijn heerlijke handdoeken, waar je je baby in kan wikkelen na het badje. De kersverse ouders kunnen er daar niet genoeg van hebben. Toch zijn dit vaak dingen die ze te kort komen, net zoals hydrofiele doeken. Daarom is dit een ideaal cadeau, net zoals een baby badjas. Wie denkt er aan om een badjas cadeau te doen? Jij natuurlijk, na het lezen van dit artikel! Het leuke is dat je die ook nog kunt laten personaliseren met de naam van de baby. 

Een leuke rugzak

Als een baby net geboren wordt denk je natuurlijk nog lang niet aan naar school gaan. Je geniet het liefst van elke minuut en moet er ook niet aan denken dat ze gaan logeren. Daarom zul je vast denken dat een rugzak overbodig is. Integendeel zelfs! Een rugzak is namelijk heel handig te gebruiken als extra luiertas bijvoorbeeld. Zo kun je hier bijvoorbeeld wat kleine handige dingen in doen, zoals een extra speen, een knuffel of rammelaar. Door de rugzak aan de kinderwagen te hangen, hoef je ook niet te sjouwen met een extra tas en je hoeft niet steeds naar die grote luiertas te grijpen. Vooral een teddy rugzak is een leuk cadeau. Deze kun je bijvoorbeeld ook in de kinderkamer hangen, totdat je deze gaat gebruiken. Maak het nog extra leuk, door de naam van de baby erop te laten borduren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *