Waarom railspots ook in de woning interessant zijn

0
(0)

In huis kunt u gebruikmaken van diverse soorten van verlichting. Een hanglamp, wandlamp, staande lamp of inbouwspots, er is voldoende keuze om met verlichting uw woning goed te verlichten. Heeft u specifiek de behoefte aan flexibele verlichting? Dan zijn niet alle soorten lampen hier geschikt voor. Inbouwspots kunt u sowieso niet verplaatsen en ook een plafond- en wandlamp niet niet voldoende flexibel. Heeft u wel eens aan railverlichting gedacht? Hiermee bent u zeer flexibel en kunt u de verlichting gemakkelijk afstemmen op het interieur.

Railspots met Geïntegreerde LED Modules

 

Wat zijn railspots?

Railspots ziet u veel terug in winkels, showrooms en andere soorten grote zakelijke ruimtes. Railspots zijn zoals de naam al zegt, spots die aan een rail hangen. Dit maakt het hele systeem erg flexibel. Juist in ruimtes waar de inrichting vaak verandert, zijn railspots de ideale oplossing. Rails wordt aan plafond gehangen en dit kan op iedere manier die u maar wilt, dus ook met bochten en afsplitsingen of enkel een korte rail. Aan rails hangt u de railspots. Het aantal railspots is in principe onbeperkt. De railspots kunt u naar believen schuiven naar plek waar u wenst. Richt u uw woonkamer vaak anders in? Dan zijn railspots ideale verlichting voor flexibele interieurinrichtingen. U hoeft met de inrichting geen rekening te houden met waar uw lampen hangen of lampen weer van de muur halen. Nadat u uw woonkamer of keuken opnieuw heeft ingericht, schuift u de railspots op de plek die u wilt.

Let op welke fase railspots u aanschaft

Hoewel u veel keuze heeft uit diverse soorten railspots en u flexibel bent met het bepalen waar uw de rails monteert, is er één belangrijk aspect waar u op moet letten. Dit is namelijk of u gebruikmaakt van 1 fase railspots (monofase) of 3 fase railspots en dit is afhankelijk van uw elektrische systeem. Gebruikt u een monofase stroomcircuit, dan zijn alle railspots op één circuit aangesloten. U bedient dan alle railspots met één schakelaar. Maakt u gebruik van meerdere stroomcircuits, dan kunt u een 3 fase railsysteem installeren. De flexibiliteit wordt hiermee nog groter, want u kunt de spots op uw railsysteem onderverdelen in 3 verschillende stroomcircuits en separaat van elkaar bedienen. Erg handig als u bijvoorbeeld de woonkamerverlichting wilt laten branden en de keukenverlichting wilt uitschakelen. Als u 1 fase rails aanschaft, dan moet u er rekening mee houden, dat hier ook 1 fase spots aan gehangen moeten worden. Ditzelfde geldt ook voor 3 fase rails en spots. Door de connectoren van een 3 fase spot, is deze wat groter. Dit is ook bepalend voor het uiterlijk van uw railspots.

LED railspots of railspots met vervangbare LED spots?

Bij de aanschaf van uw railspots kunt u kiezen voor railspots met geïntegreerde LED modules of voor railspots met vervangbare LED spotjes. Railspots met geïntegreerde LED zijn het meest voorkomend omdat het vermogen hiervan veelal hoger is dan hetgeen verkrijgbaar is als LED spotje. Bovendien kunnen LED spotjes niet in elk soort design van railspots. Denk maar bijvoorbeeld aan moderne of platte railspots.

Welk design railspots?

Met railspots bent u in principe niet gebonden aan een bepaalt design. Omdat railspots uitdrukkelijk aanwezig zijn in uw woonkamer en ook met meerdere stuks, is het uiterlijk hiervan erg belangrijk. Gelukkig heeft u hier meer dan voldoende keuze in. Er zijn railspots in vele designs verkrijgbaar. Heeft u een klassiek of landelijk interieur? Dan zijn er prachtige landelijke railspots verkrijgbaar. Dit geldt ook als u een strak en minimalistisch interieur heeft, ook dan vindt u altijd bijpassende moderne railspots.

De kleuren van railspots

Waar u meestal wel beperkt in bent bij een railsysteem, is de kleurkeuze van uw rails en railspots. Meestal heeft u alleen de keuze uit wit en zwart. Bij een witte rail passen natuurlijk mooie witte railspots, maar als u juist een contrast wilt creëren, dan hangt u zwarte railspots aan een witte rail of andersom. U bent met railspots al erg flexibel, maar u kunt het nog flexibeler maken, door te kiezen voor kantelbare railspots. U kunt de spots dan kantelen in de richting die u wenst en gebruiken als accentverlichting.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *