Kies voor led verlichting op de werkvloer

0
(0)

Dat de energieprijzen overal duurder worden, hoeven we je vast niet uit te leggen. Dit betekent automatisch ook dat je met een eigen bedrijf dubbel geraakt wordt. Daarom is het tijd om ledverlichting aan te schaffen op de werkvloer. Waarom dit de beste optie is, leggen we hieronder aan je uit.

Vergaderruimte met led verlichting

Je bespaart een hoop

Een hoop geld wordt bespaart als je overstapt op ledverlichting. Dit komt, omdat je al 65% op je energie kunt besparen in een werkplaats. Het enige wat je moet doen is voor de werkplaatsverlichting overgaan op led lampen. Om extra energie te sparen, kun je kiezen voor lichtsensoren of aanwezigheidsdetectie. Zo staan de lampen nooit voor niks aan. Hiermee bespaar je dus niet alleen energie, maar ook een hoop geld. Die energierekening wordt ineens een stuk minder duur. 

Het wordt dan ook tijd om afscheid te nemen van de eindeloze TL-buizen. TL verlichting is allang niet meer populair. We kiezen voortaan liever voor de duurzame variant en dat is led verlichting. Kies bijvoorbeeld voor industriële led verlichting, deze gaan namelijk een lange tijd mee. Een lamp heeft wel 100.000 branduren. Dat betekent dat je er wel een ruime tijd mee vooruit kan. Voornamelijk als je werkt met lichtsensoren bijvoorbeeld. De lampen branden dan minder dan nodig is. Dit zorgt ervoor dat je energie bespaart, maar ook dat de lamp langer mee gaat. Je zult hierdoor minder lampen aan moeten schaffen op jaarbasis dan voorheen. Ook dit scheelt weer een hoop in de kosten. 

Veiligheid voorop

Met led verlichting kun je dus aardig wat geld besparen, maar dat is niet het enige. Led verlichting is over het algemeen ook veel veiliger dan elke andere lamp. Voor een werkplaats, heb je wel veilige verlichting nodig. Er moet immers veilig gewerkt kunnen worden de hele dag. 

Met led verlichting werkplaats kan dat, omdat dit veilige armaturen zijn. Je bent voorzien van een juiste kleurweergave en een lage verblindingswaarde. Ook dat zijn eigenschappen waar je als ondernemer natuurlijk blij van wordt. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw personeel veilig aan de slag kan op de werkplaats. 

Een lichtplan voor iedereen

Je kunt natuurlijk alle verlichting in jouw onderneming laten vervangen door led lampen. Dat is natuurlijk een heel goed idee. Je bespaart er energie en geld mee en de lampen zijn veel veiliger. Alleen, misschien is het handig om eerst een lichtplan te maken, voordat je veranderd van lampen.

Verlichting kan soms veel efficiënter ingezet worden. Door een lichtplan te laten maken, kom je erachter wat er beter kan. Wellicht heb je wel twee lampen minder nodig op de werkplaats. Op jaarbasis zal dat in ieder geval een hoop schelen. Het gaat tenslotte allemaal om de energierekening zo laag mogelijk te houden en natuurlijk om duurzaamheid. 

Laat je daarom adviseren, door middel van een lichtplan. Deze plannen kunnen natuurlijk niet alleen voor de werkplaats gemaakt worden. Een lichtplan is geschikt voor elke ruimte van jouw bedrijf. Het is dan ook aan te raden om heel het bedrijfspand in een keer mee te nemen. Zo valt er ook in een klap uit te rekenen hoeveel je kunt besparen. 

Als het plan af is, schakel je natuurlijk over op led verlichting. Deze schaf je aan voor de werkplaats, de eventuele winkel en het kantoor. Iedereen die een showroom aan zijn bedrijf heeft, kiest natuurlijk ook voor led lampen als showroom verlichting.

Zo heb je jouw bedrijf in een paar stappen veel duurzamer gemaakt. Dat ga je merken op jouw energierekening!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *