Welke lampen vervang jij door ledverlichting?

0
(0)

Led tl armaturen

Dat ledverlichting beter is, hoor je overal. Ze zijn al jaren in opkomst en zijn een stuk duurder dan gewone verlichting. Voor veel mensen zijn ze daarom niet echt aantrekkelijk om aan te schaffen. Daarom zetten we in dit artikel ledverlichting in het zonnetje. We laten je weten waarom je deze nou wél moet aanschaffen, ondanks de hogere prijzen en welke soorten ledverlichting er te koop zijn. 

Waarom ledverlichting?

De belangrijkste reden die alle bedrijven altijd roepen is dat ledverlichting energiebesparend is. Het klopt dat een ledlamp tot 90% energiezuiniger is dan een gloeilamp. Daarnaast hebben ze een langere levensduur. Ze gaan namelijk tot 25 keer langer mee dan een traditionele gloeilamp. Dit betekent dus dat ze én langer mee gaan en jouw energie besparen. Dat betekent dus automatisch ook dat jouw energierekening gaat dalen, als je ledverlichting aanschaft. 

De lampen mogen dan wel duurder zijn, maar de cijfers hierboven liegen er niet om. De aanschaf is dan misschien iets duurder, maar je bespaart er gigantisch op. 

De voordelen van ledverlichting

We hebben hierboven al twee grote voordelen genoemd. Maar, er zijn er meer. De ledlamp is namelijk ook veel veiliger. De lampen worden niet zo warm als een normale gloeilamp. Dit betekent dat u zich niet zo snel zou verbranden als u de lamp per ongeluk aanraakt of deze kort nadat ie aan is geweest wil verwisselen. Dit maakt de ledlamp ook gebruiksvriendelijker dan welke lamp dan ook. 

Bovendien kunnen deze lampen ook niet snel kapot springen. Een ongelukje zit uiteraard in een klein hoekje, dus dat je een keer een lamp kapot laat vallen kan gebeuren. Als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt, is zo’n ongelukje een groter probleem. Een gloeilamp zal in veel gevallen kapot klappen na een val. Een ledlamp daarentegen zal alleen van binnen kapot gaan, waardoor alleen het licht ermee ophoudt. Ook vervelend natuurlijk, voornamelijk door de aanschafprijs. Maar, je hebt kleinere kans dat je overal glasscherven op moet rapen. 

De verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten ledverlichting. Dit komt omdat er natuurlijk veel verschillende soorten lampen zijn, die allemaal vervangen moeten worden door led. 

  • Ledlamp

Dit is dé vervanger van de gloeilamp natuurlijk. Deze kun je overal indraaien. Denk bijvoorbeeld aan de lampen op je nachtkastje of de staande lamp in de woonkamer. Maar, ook de plafonniere in de keuken. 

  • Dimbare ledlamp

Deze lamp is vergelijkbaar met de gewone ledlamp. Alleen, kun je hiervan het licht bepalen. Je bepaalt zelf hoe fel het licht moet zijn en kan zo meer sfeer aanbrengen. Deze lampen zijn bijvoorbeeld meer geschikt in de woonkamer of slaapkamer, waar je het licht op sommige momenten wil dimmen en op andere momenten fel wil hebben. 

  • Led spots

Deze lampen vind je ook overal. Denk bijvoorbeeld aan spots in het plafond. Net als dimbare ledlampen, zijn spots ook echte sfeermakers in huis. Ze bestaan zelfs voor in de badkamer. Ook deze spots bestaan dus in de energiebesparende variant. 

  • Led tl-lampen

Tl-lampen worden vaak gebruikt bij bedrijven. Je ziet ze vaak op kantoren en op scholen. Tegenwoordig worden al deze tl-lampen vervangen voor ledverlichting. Led tl armaturen zijn goede vervangers voor de ouderwetste tl-lampen. Naast de energiezuinigheid en de lange levensduur, gaat de ledverlichting ook meteen aan. Dus geen opstarttijd meer, zoals je misschien gewend was op kantoor. 

  • Led bouwlampen

Bouwlampen zijn natuurlijk ideaal als je ’s avonds gaat klussen in huis of bij een grauwe dag als er weinig licht van buiten komt. De led variant is zowel geschikt voor binnen als voor buiten en kunnen zelfs tegen regen. Op deze manier zijn de lampen overal inzetbaar, wat naast energiebesparend en een lange levensduur ook een groot voordeel is.

Ook buitenverlichting, zaklampen en kerstverlichting zijn te koop in de led variant. Vraag je eens af welke lampen jij allemaal gebruikt en vervang ze zodra ze leeg zijn in ledverlichting. Je hebt hierboven gelezen waar het allemaal goed voor is, met name dus voor jouw portemonnee.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *