De voordelen van een alarmsysteem

0
(0)

Waar een alarmsysteem vroeger alleen was weggelegd voor mensen met een grote portemonnee, investeren nu ook doorsnee huishoudens steeds vaker in inbraakpreventie. Alarmsystemen worden namelijk steeds betaalbaarder, waardoor het beveiligen van woningen voor steeds meer mensen is weggelegd. Benieuwd wat een alarmsysteem ook jou kan opleveren? In deze blog delen we de belangrijkste voordelen.

Alarmsyteem, een Veilig Gevoel in Huis

Schrikt inbrekers af

Een alarmsysteem huis heeft een preventieve werking. Inbrekers slaan namelijk het liefst huizen over die van alarmen, sensoren en camera’s zijn voorzien. Is het alarmsysteem bij jou thuis niet duidelijk zichtbaar voor mensen die op de stoep staan? Breng dan een alarmsticker aan bij de voor- en achterdeur en laat potentiële inbrekers weten dat ze in de gaten worden gehouden. 

Verkort de duur van inbraken

Niet elke inbreker trekt zich wat aan van de aanwezigheid van een alarmsysteem. Vooral als er elektronische spullen als laptops of tablets op tafel liggen, willen ze nog wel eens een kansje wagen. Ondanks dat ze misschien verwachten dat er een alarm zal klinken, zullen ze toch schrikken als er een luide sirene klinkt. Is er niets te horen? Ook dan zullen ze zich snel uit de voeten maken. Bij een stil alarm weten ze namelijk niet hoeveel tijd ze hebben.

Onderdeel smart home

Dit voordeel sluit aan op het vorige punt. Je kunt een slim alarmsysteem namelijk verbinden met andere smart home producten. Zo is het mogelijk om slimme lampen en tuinverlichting te laten flikkeren als het alarm afgaat of een bericht te laten versturen naar buurtbewoners via de app van Veiligebuurt.nl. Gaat het alarm af als je niet thuis bent? Via de app op je smartphone kun je kijken wat er aan de hand is als je camera’s geïnstalleerd hebt.

Meer gemoedsrust

Een groot pluspunt voor mensen die alleen wonen of kinderen hebben is het veilige gevoel dat ze van een alarmsysteem krijgen. Je weet namelijk dat, mocht er iets gebeuren, je er direct van op de hoogte bent. Ook is het prettig om je huis in de gaten te kunnen houden als je een weekend weg of op vakantie bent.

Korting op je verzekeringspremie

Inbraakpreventie vermindert niet alleen de kans op inbraken, maar verlaagt mogelijk ook de premie van je inboedelverzekering. Huizen voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen of die voldoen aan de Borg-norm kunnen namelijk korting ontvangen. De hoogte van de korting varieert per verzekeraar, al bedraagt het vaak zo’n 5 tot 15 procent. Houd er wel rekening mee dat verzekeraars eigen of aanvullende eisen kunnen stellen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F