Zo beveilig je jouw bedrijf het beste

0
(0)

Heb je na lang dromen eindelijk je eigen bedrijf kunnen bouwen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je deze goed beveiligd. Je wil namelijk niet dat je voorraad wordt gestolen of dat je personeel wordt overvallen. Daarom is het wel goed om jouw bedrijf heel goed te beveiligen. Hoe je dat het beste doet, kom je te weten in dit artikel.

Beveiligingscamera

Een goed alarmsysteem

Allereerst is het verstandig om een goed alarmsysteem aan te schaffen. Je wil namelijk jouw bedrijfspand goed beveiligen, maar ook jouw personeel. Het systeem zelf zorgt er al voor dat je inbrekers afschrikt. Daar hoeft het alarm nog niet eens voor af te gaan.

Uiteraard is het wel verstandig om voor een goed en werkend alarmsysteem te kiezen. Helaas werken deze systemen niet altijd meer als afleidingsmanoeuvre. Vroeger was het nog niet eens nodig om deze aan te sluiten, omdat de aanwezigheid al genoeg was.

Een sectionale poort

Een alarmsysteem is niet per se genoeg. Het meest ideale is om de inbrekers al van tevoren op afstand te houden. Dat doe je door voor een sectionale poort te kiezen. Deze poort zorgt ervoor dat jouw gloednieuwe bedrijf in ieder geval goed beveiligd is. Je verhoogt met zo’n poort echt de veiligheid, ook voor jouw personeel.

Voor inbrekers is het namelijk erg moeilijk om hierdoorheen naar binnen te komen. Ze zullen jouw bedrijf dan ook liever overslaan omdat het zoveel moeite kost.

Geef geen sleutels weg

Denk er goed over na aan wie je toegang tot jouw bedrijf verleent. Natuurlijk is het handig als je personeel te allen tijde naar binnen kan. Vraag je alleen af of dat echt nodig is. Moet iedereen die in dienst komt een sleutel krijgen van het bedrijf? Ga je onderscheid maken tussen vast personeel en stagiaires? Stel jezelf eerst die vragen.

Natuurlijk wil je als werkgever een veilige werkomgeving creëren voor jouw werknemers. Door niet iedereen de sleutel te geven creëer je wellicht een gevoel van ontrouw. Dat zal niet goed doen aan de sfeer op de werkvloer.

Alleen moet je het niet alleen voor die fijne sfeer doen natuurlijk. Je moet wel zeker weten dat jouw personeel te vertrouwen is. Wellicht is het een idee om alleen bepaalde functies de sleutel te geven. Dat is helemaal geen gek idee.

We raden in ieder geval aan om erover na te denken wie je een sleutel geeft. Het is wel jouw bedrijf, waar je heel hard voor werkt. Hoe meer mensen de sleutel hebben, hoe inbraakgevoelig jouw bedrijf wordt. Daarom is het bijvoorbeeld ook niet verstandig om leveranciers de sleutel te geven. Ook al kan dat wel heel handig zijn.

Ben voorzichtig met je bekendheid

Elk bedrijf wil zijn producten en diensten promoten. Zonder promotie krijg je namelijk ook geen klanten. Toch is het soms verstandig om voorzichtig om te gaan met je bekendheid. Je wordt namelijk niet alleen bekend bij jouw potentiële klanten, maar ook bij eventuele inbrekers.

Het is daarom niet zo gek om daar wat voorzichtiger mee te zijn. Vooral als je een product verkoopt dat veel geld oplevert. Zorg altijd dat je maximaal beveiligd bent met onder andere camera’s, alarmsystemen, goede poorten en sloten.

Daarnaast is het soms ook verstandig om zo min mogelijk te delen over het adres van jouw bedrijf. Je kunt genoeg informatie delen zonder kenbaar te maken waar jouw fabriek staat. Vaak heeft die plek geen toegevoegde waarde omdat daar toch geen particulieren komen. Of het moet zijn dat je echt een detailhandelaar bent. Dan wordt het natuurlijk weer een heel ander verhaal. In dat geval wil je juist zoveel mogelijk mensen naar je toe trekken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F