Stappenplan bedrijf oprichten

0
(0)

Een bedrijf oprichten is natuurlijk super spannend. Je begint namelijk ergens aan en je weet totaal niet hoe het zich gaat ontwikkelen. Je hebt zelf overal de controle over en je bent verantwoordelijk voor het verdienen van je eigen boterham. Er komt dus echt wel veel bij kijken. Heb je bijvoorbeeld wel verstand van juridische zaken? Weet je hoe je een ondernemingsplan opstelt? Dat zijn natuurlijk allemaal taken die al snel op jouw eigen bordje komen als je een bedrijf gaat oprichten. Welke stappen je moet doorlopen van te voren, laten we in dit artikel allemaal weten.

Kantoorruimte Huren Amsterdam

Stap 1: Stel een ondernemingsplan op

Als je een bedrijf op wil richten is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Dit kun je namelijk gebruiken als houvast tijdens het ondernemen. In dit plan verwerk je namelijk al je bedrijfsdoelen en hoe je die gaat realiseren. Uit dat plan blijkt dus of die doelen die je stelt wel zo realistisch zijn. Door deze doelen op papier te zetten, kun je daar nog eens op terugkijken als je bedrijf er eenmaal is. Bovendien is het verstandig om zo’n plan te schrijven en je financiële plan er in op te nemen. Zo’n financieel plan kan je wel eens helpen aan een financiering. 

Een ondernemingsplan is dus niet verplicht en iedereen kan een onderneming starten zonder zo’n plan. Het is echter wel aan te raden, omdat het plan het ondernemen zelf makkelijker kan maken. 

Stap 2: Schrijf je in bij de KvK

Als je ondernemingsplan klaar is, start je natuurlijk met ondernemen. Vanaf dat punt is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De registratie bij de KvK is namelijk verplicht en moet geregeld zijn binnen een week na de startdatum van je onderneming. Bepaal voordat je je gaat inschrijven welke rechtsvorm bij jou past. Daarnaast is het belangrijk om te onderzoeken of jouw bedrijfsnaam al in gebruik is. Als dat zo is, moet je helaas op zoek naar een andere naam voor je bedrijf. 

Stap 3: Open een bankrekening

Bij een onderneming hoort natuurlijk ook een bankrekening. Je kunt een zakelijke rekening afsluiten, zodat je privé en zakelijk gescheiden kan houden. Ook voor klanten is een zakelijke rekening natuurlijk fijner. Zij hebben de zekerheid dat ze aan jou betalen, omdat de rekening op jouw bedrijfsnaam staat. Bovendien komt een zakelijke rekening natuurlijk veel professioneler over. 

Stap 4: Zoek een kantoorruimte

Niet iedereen zal het verstandig vinden om een kantoorruimte vanaf het begin te huren. Een kantoor is namelijk best een uitgave, voornamelijk in het begin natuurlijk. Toch is het aan te raden om zo’n ruimte te huren. Je gaat dan namelijk net zoals met elke andere baan echt naar je werk. Zo kun je werk en privé ook weer gescheiden houden. Kantoorruimte huren amsterdam is bijvoorbeeld een optie als je daar woont. Je bent uiteraard ook veel productiever dan wanneer je thuis werkt, omdat je geen afleiding hebt van je naasten. 

Stap 5: Zorg dat je online vindbaar bent

Als je wil dat je bedrijf groeit, heb je uiteraard klanten nodig. En hoe krijg je klanten? Door online vindbaar te worden, door het plaatsen van links en content op andere websites in de vorm van artikelen, homepage links op een opname in bijvoorbeeld een bedrijvengids. Zorg daarom dat je een website hebt, waar klanten informatie over jou en jouw bedrijf kunnen vinden. Maar, zorg ook dat je te vinden bent op social media kanalen. Facebook en Instagram zijn steeds belangrijker aan het worden voor de groei van een bedrijf. Ook LinkedIn en Pinterest zijn platforms waar je vindbaar op moet zijn. Alleen door vindbaar te zijn, trek je al klanten aan. Als je jouw SEO op orde hebt en je berichten sponsort, kun je nog wel eens een heel nieuw klantenbestand creëren. Dus wil je dat je bedrijf groeit? Zorg dat je online goed te vinden bent!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

2 gedachten over “Stappenplan bedrijf oprichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *