De schaftwagen: een belangrijke plek op de bouwplaats

0
(0)

Ondernemingen in de bouwsector zijn op het moment best schaars. Er zijn namelijk nog maar weinig echte vakmannen, waardoor de wachttijden voor klanten steeds langer worden. Als bedrijf zijnde, is het ook lastig om op de vraag in te spelen, omdat materiaal ook steeds schaarser wordt, waardoor ook de prijzen weer stijgen. Werken op de bouw wordt daarom steeds uitdagender. Als je een goedlopend bedrijf hebt kun je wel inspelen op die schaarsheid in de sector. Maar, hoe maak je het werken op de bouw nou nog idealer? Dat kan door een schaftwagen aan te schaffen. Waarom deze zo belangrijk is op de bouw, lees je in dit artikel.

Schaftwagen
Een Groene Schaftwagen Geparkeerd op een Locatie

Waarom een schaftwagen?

Als je een eigen onderneming hebt in de bouwsector, kan een schaftwagen eigenlijk niet missen. Deze wagen is namelijk het centrale punt voor jouw personeel. Dit is de plek waar bijvoorbeeld de lunch genuttigd kan worden, voor besprekingen, maar ook waar men naar de wc kan. Dat is wel zo handig, want niet overal hebben bouwvakkers een toilet ter beschikking. Denk eens aan het bouwen van een nieuw huis of gebouw bijvoorbeeld. Grote kans dat daar geen wc in de buurt is. Een schaftwagen is daarom ideaal. Vooral in de wintermaanden kun je ook lekker beschut zitten, wanneer het lunchpauze is. En wat dacht je van een overleg? Er is altijd wel een moment waarop overleg plaats moet vinden. In de bouwsector kom je namelijk vaak voor verrassingen te staan. In zo’n schaftwagen kan er dan gemakkelijk overlegd worden over de plan van aanpak. In het kort gezegd: een schaftwagen is echt een aanwinst op de bouwplaats. 

Belangrijk bij de aanschaf is dat je voor sommige schaftwagens een rijbewijs B+ of BE moet hebben. Tijdens de productie wordt er altijd gevraagd om een uittreksel van de Kamer van Koophandel, zodat de schaftwagen op de naam van het bedrijf gezet kan worden. 

Welke schaftwagens zijn er?

Er is een breed assortiment aan schaftwagens te koop. Om een keuze te maken, is het belangrijk om te bepalen wat jouw bedrijf nodig heeft. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de schaftwagen voor bedoeld is. Welke ruimtes moeten erin zitten? Je hebt de keuze uit: magazijnruimte, kantoorruimte en toiletruimte. Die ruimtes zijn uiteraard ook met elkaar te combineren. 

Daarna ga je kijken hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel personen erin moeten passen. Gaat elk personeelslid tegelijk lunchen? Dan heb je natuurlijk een grotere schaftwagen nodig, dan wanneer zo’n wagen steeds door 3 man bezet wordt. Bepaal daarom hoeveel mensen er in de schaftwagen moeten passen en hoe lang deze moet zijn. Je hebt al schaftwagens van 3,00 meter, maar hier kunnen tot 6 personen in. Als je meer personeel hebt, heb je dan ook een langere schaftwagen nodig. De grootste schaftwagen is bijvoorbeeld 6,00 meter en deze heeft ruimte voor 14 personen. Ideaal voor een bouwplaats vol werknemers.

Binnenkant Schaftwagen
Binnenkant van een Schaftwagen met Zitbanken aan Beide Zijden en een Lange Tafel in het Midden.

Als je de functie en de grootte van de schaftwagen hebt bepaald is het nog belangrijk om de reminrichting te bepalen. Je hebt de keuze uit mechanisch of lucht geremd. Het is maar net welke voorkeur je zelf hebt. 

Wanneer je de schaftwagen koopt, krijg je eigenlijk altijd een wagen die geschikt is voor snelverkeer. Dat betekent dus dat je hiermee 80 km/h kunt rijden. Zo’n schaftwagen is natuurlijk veel praktischer, omdat je deze overal mee naartoe kunt vervoeren. Een langzaamverkeer schaftwagen mag namelijk alleen vervoerd worden door een tractor en gaat ook maar 25 km/h. Als je een schaftwagen koopt voor op de bouwplaats, is een snelverkeer wagen dus veel geschikter. 

Opties van een schaftwagen

Er zijn standaard schaftwagens te koop, maar er zijn ook wagens die je naar je eigen smaak kunt ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een schaftwagen met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer verschillende opties qua inrichting. De volgende zaken kun je bijvoorbeeld in je schaftwagen laten maken: een kapstok, een aanrechtblok, een vaste tafel, een tafel met banken en losse stoelen. Dit is een greep uit de opties die mogelijk zijn.

Ook de beveiliging kan Brouwer naar jouw smaak aanpassen. Wil je bijvoorbeeld een stormketting op de buitendeur? Of bijvoorbeeld metalen korven op de buitenverlichting? Zulke opties zijn onder andere mogelijk. 

Daarnaast kun je de elektra, de energievoorziening, het gas, het onderstel, de sanitair en de vloerafwerking helemaal naar jouw eigen smaak samenstellen. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je personeel nodig heeft in zo’n wagen. 

Tenslotte, niet geheel onbelangrijk kun je de kleur zelf kiezen. De kleuren die mogelijk zijn, zijn onder andere grijs, wit, blauw en rood. Ook een gele of groene schaftwagen kan door jouw bedrijf besteld worden. De gele en grijze kleur schaftwagens zijn zelfs in verschillende tinten te koop.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F