Wat je moet weten voordat je jouw badkamer gaat verbouwen

Een badkamer is een van de belangrijkste kamers in het huis. Hij moet praktisch zijn, maar er ook mooi uitzien. Het moet makkelijk schoon te maken zijn, maar ook comfortabel zijn. Bij het voorbereiden van het verbouwen van een badkamer zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Wat wil je graag veranderen aan je badkamer? Ga je de gehele badkamer verbouwen, of wil je slechts een gedeelte renoveren? Zijn er specifieke onderdelen waar je badkamer aan moet voldoen (zoals een bad of een dubbele wasbak)? Wat is het budget? Zijn er delen die je zelf kan doen of moet je alles uitbesteden? Een heleboel vragen, en het liefst wil je ze al beantwoord hebben voordat je gaat beginnen met het verbouwen. Een badkamer verbouwen is een behoorlijke klus, daarom geven wij je handige tips wanneer jij je badkamer gaat verbouwen of renoveren:

Badkamer Verbouwen

Tip 1: Schakel specialisten in

Ben je zelf handig, maar wil je toch even de mening van iemand die hier zijn beroep van heeft gemaakt? Wacht dan niet te lang met het reserveren van wat tijd bij deze specialisten. Het verbouwen van een badkamer lijkt in Nederland steeds populairder te worden, dus vakmannen hebben het vaak erg druk en zijn niet zomaar op korte termijn in te schakelen. Als we het hebben over een specialist die je kan helpen met het verbouwen van een badkamer dan hebben we het over een loodgieter, aangezien je later geen lekkages wil hebben, een elektriciën, een aannemer of een installateur.

Tip 1.2: zorg voor een complete offerte

Er komt ontzettend veel kijken bij het verbouwen van een badkamer, een deel zal je misschien zelf kunnen doen. De meeste delen zul je moeten uitbesteden. Zorg er voor dat wanneer je het verbouwen uitbesteed je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Hoe meer details er worden beschreven in de offerte, hoe completer, hoe minder onverwachte kosten. Zo krijg je een compleet plaatje en weet je of jouw droombadkamer ook binnen het budget valt.

Tip 2: zorg voor een strakke planning.

Een badkamer verbouwen kan vrij lang duren, gemiddeld zo’n 10 tot 15 werkdagen. Het is niet binnen een weekend gebeurt. Je wil het in een keer goed doen, dus er mag ook wel wat meer tijd en energie in zitten. Goed werk kost namelijk tijd! Zorg dat je in het plan alle onderdelen hebt gedekt, van leidingwerk tot stopcontacten tot wastafelkraan.

Tip 3: Meten is weten

Zorg ervoor dat alles correct is opgemeten. Tot op de millimeter. Zo loop je geen risico dat er dingen “toch niet passen” of er straks kans is op een lekkage. Dat wil je altijd voorkomen!

Tip 4: Zorg voor vervangend sanitair Mobile Badkamer

Het is natuurlijk vervelend als je een geruime tijd zonder badkamer moet leven. Sommige huizen hebben een extra toilet, maar de meeste huizen hebben geen extra douche. Je kan natuurlijk bij vrienden of familie gaan douchen, maar hier is toch een gebrek aan comfort en privacy. Gelukkig kan je een badkamer ook gewoon huren. Ja echt, een badkamer op wieltjes, het bestaat! Zo biedt Maas Toiletverhuur bijvoorbeeld een mobiele badkamer aan. Deze mobiele badkamer bevat een douche, wasbak, toilet én een spiegel. Daarnaast wordt deze ook lekker verwarmt door een kleine elektrische convectorkachel. Zo heb jij in de tijd dat je aan het wachten bent op je prachtige, nieuwe badkamer toch een eigen plekje waar je je eigen spulletjes kwijt kan. Fijn en gemakkelijk toch?

En nu? Aan de slag met de verbouwing van je mooie, nieuwe badkamer. Veel succes!

Moderne Badkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share