De goedkoopste Spaanplaatschroeven bestel je bij SchroevenXL

Zoals je misschien wel weet zijn er talloze schroeven verkrijgbaar. Als je een beetje ervaring in de bouwsector hebt, weet je ook voor welke klus je welke schroef moet gebruiken. Er zijn namelijk niet alleen verschillende lengtes te koop, maar ook verschillende soorten, met ieder weer een andere kop. Een van de bekendste schroeven is toch wel de torx, die kent waarschijnlijk iedereen. Maar, er zijn er nog veel meer te koop. Denk bijvoorbeeld aan spaanplaatschroeven, waar we je in dit artikel veel meer over vertellen. 

De goedkoopste Spaanplaatschroeven

Welke soorten schroeven zijn er?

Schroeven zijn er in verschillende soorten en maten. Voordat je aan de klus begint is het altijd handig om te beslissen welke soort je nodig hebt. Voor elke klus is namelijk weer een andere schroef geschikt, daarom zijn er ook zoveel op de markt. De schroeven die je nodig kunt hebben zijn bijvoorbeeld een van de volgende: 

 • Spaanplaatschroeven
 • Vlonderschroeven
 • Woodies
 • Houtbouwschroeven
 • Tellerkopschroeven
 • Boorschroeven
 • Potdekselschroeven
 • Boorschroeven met flenskop
 • Stelschroeven
 • Gipsplaatschroeven
 • Betonschroeven
 • Zelftappers
 • Lange constructieschroeven
 • Meubel montageschroeven

Als je eenmaal hebt bedacht welke soort schroef je nodig hebt. Houdt er dan rekening mee dat je ook de juiste bit hebt. Zonder de juiste bit krijg je geen schroeven in jouw project gedraaid. 

Spaanplaatschroeven

Eigenlijk is deze naam lang niet meer zo passend. Spaanplaatschroeven zijn namelijk de meest veelzijdige schroef. In sommige gevallen heten ze dan ook universele schroef. Ze kunnen natuurlijk gebruikt worden om spaanplaten vast te schroeven, maar kunnen voor veel meer andere projecten ook geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan projecten van hout, een spaanplaatschroef kan in veel verschillende houten ondergronden gebruikt worden. Een groot voordeel aan deze schroef is dat je bijvoorbeeld niet voor hoeft te boren, dat komt door de scherpe punt die meteen in hout geschroefd kan worden. Een ander voordeel is dat het assortiment van spaanplaatschroeven ook erg diep is. Zo zijn er verschillende maten verkrijgbaar en zijn ze bijvoorbeeld niet alleen in RVS te koop, maar ook in zwart en goudkleurig.  

Woodies

Net zoals spaanplaatschroeven, zijn woodies ook heel geschikt om houten projecten vast te schroeven. Hoe klein de Woodie die je kiest ook is, er zitten grote voordelen aan deze schroef. Net zoals de universele schroeven heeft de Woodie een voorsnijpunt, waardoor het schroeven in hout gemakkelijk lukt. Daarnaast zorgt die punt ervoor dat er minder kans is op het splijten van het hout. Een ander voordeel zijn de freesribben van de schroef, deze ribben zorgen ervoor dat de schroef goed verzinkt in het houten oppervlak. Als laatste voordeel hebben de Woodies een diepe torx kop, waardoor je meer grip hebt met je schroefmachine en minder kans op wegglijden van het bit. Je kunt deze schroeven bestellen bij SchroevenXL. 

Vlonderschroeven

De naam zegt het eigenlijk al, deze schroeven zijn op de markt om vlonderplanken aan elkaar vast te maken. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor gevelplanken. Ook bij deze schroef is voorboren weer niet nodig, door zijn speciale punt. De freesribben van deze schroef zorgen ervoor dat hij zichzelf aantrekt, waardoor de schroef netjes is weggewerkt in het hout. Het voordeel van deze schroef is dat deze echt geschikt is voor buiten en daardoor niet snel kan gaan roesten. Ze zijn zelfs met coating te bestellen, dit zorgt ervoor dat de schroef beter beschermd is tegen corrosie. Daarnaast zijn vlonderschroeven uiteraard in verschillende maten en materialen te verkrijgen. 

Schroeven van SchroevenXL

Houtschroeven

Zoals je wellicht al vermoedde vallen de spaanplaatschroeven en de Woodies onder de categorie ‘houtschroeven’. Naast deze twee opties, zijn er nog 27 verschillende soorten schroeven, waar je hout mee vast kunt maken. Welke schroef je dan precies nodig hebt, hangt natuurlijk altijd af van de klus. We kunnen wel een paar voorbeelden geven. Als je een sleutelschild bijvoorbeeld netjes wil afwerken, is een houtschroef met platkop geschikt. Als je iets vast moet maken, zonder het te laten verzinken, kun je weer kiezen voor een houtschroef met bolkop. 

Natuurlijk zijn er nog talloze andere klussen, waar je wellicht weer een andere houtschroef voor nodig hebt. Deze schroeven zijn er in zoveel verschillende maten en materialen. Het assortiment is breed en diep genoeg. Je kunt zelfs zoeken op de aandrijving, de kop, de draad, het klembereik en de kleur. 

Een ding is zeker, Als je het juiste gereedschap hebt, dan is er voor jouw klus, altijd een houtschroef te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *