Wil jij ook meer sfeer creëren in de tuin?

We hebben het altijd over de woonkamer, hoe veel rust en sfeer die moet uitstralen, zodat jij je daar thuis voelt. Maar, de tuin is net zo’n belangrijke ruimte thuis. Het is namelijk de ruimte, waar je hopelijk de hele zomer spendeert. Het is dan ook van belang dat hier een gezellige sfeer hangt, zodat je er ook graag wil zitten met vrienden en familie.

Meer sfeer creëren in de tuin

Kleur in de tuin 

Van kleur in de tuin, wordt iedereen vrolijk. Naast de vrolijkheid, zorgt het ook voor sfeer en gezelligheid. En er zijn veel verschillende manieren om die kleur aan te brengen. 

Planten

Door een stel planten, krijg je ook meteen meer kleur in de tuin. Het maakt dan niet uit dat het een plant is met veel groen. Ook groen is een kleur en kan de tuin zeker opvrolijken. Wellicht is er ruimte voor een paar verschillende planten, waarvan steeds een ander weer in bloei is. 

Tuinposters

Ze worden steeds populairder, posters die speciaal zijn gemaakt voor de tuin. Ze zijn in veel verschillende maten en prints te koop. Er zijn zelfs aanbieders waarbij je er zelf een kunt samen stellen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de kinderen, die binnenkort op de schutting schittert. Je kunt natuurlijk ook een paar posters met elkaar combineren. Hoe meer posters, hoe meer kleur. En hoe meer kleur, hoe meer gezelligheid in de tuin. 

Likje verf

Verf gebruiken we om iets op te knappen, maar ook om iets meer sfeer aan te brengen. Veel schuttingen van hout verkleuren snel. Daar kun je niks aan doen, want dat is gewoon de werking van hout. Maar, je kunt er wel voor zorgen dat de schutting er weer van opknapt. Een likje verf of lak doet dan al snel wonderen. Denk er wel aan dat wanneer je begint met verven, dat die verflaag altijd onderhouden moet worden. 

Licht in de tuin

Solar Tuinverlichting

Ook licht is heel erg belangrijk om sfeer te creëren. Verdeel daarom zoveel mogelijk lampen in de tuin, zodat het licht goed in balans is. Er zijn een paar lampen, die daarbij niet mogen ontbreken. Allereerst is snoerverlichting erg belangrijk. Deze hang je op bij de plek waar jullie vaak zitten. Als je kiest voor solar tuinverlichting, gaat deze snoer vanzelf aan als het donker wordt. 

Naast de sfeerverlichting zijn wandlampen ook heel belangrijk. Deze kun je bijvoorbeeld aan de schutting of de muren bevestigen. Zo zorg je ervoor dat de eventuele planten en tuinposters ook verlicht worden. 

Het is verstandig om te werken met solar verlichting, deze hebben namelijk geen stroom nodig. Ze laden zichzelf overdag op door de zon en gaan dan ‘s avonds automatisch aan wanneer het donker wordt. Met de hoge energieprijzen tegenwoordig, hoef je je om de tuinverlichting geen zorgen te maken, alleen de aanschaf kost geld. 

Er zijn zelfs solarlampen in verschillende figuren te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een uil, een kikker of een koe, die allemaal verlichten als de zon ondergaat. Of wat dacht je van verschillende bloemen, die niet alleen nog meer kleur in de tuin brengen, maar ook zorgen voor meer verlichting. 

Voor het lezen van een boek, of bij de borrel, heb je ook licht op tafel nodig. Dat kun je oplossen door een kaarsje aan te steken, dat is namelijk wel zo gezellig. Maar, je kunt er ook voor kiezen om een solar tafellamp te kopen. Net zoals bij alle andere solarlampen geldt weer dat de verlichting vanzelf aangaat als de zon onder gaat. Er zijn in ieder geval heel veel verschillende ontwerpen te koop, waardoor er altijd een tafellamp bij zit, die bij jullie tuin interieur past.

One thought on “Wil jij ook meer sfeer creëren in de tuin?

  1. Ik vond het zelf ook lastig om mijn tuin te renoveren en opnieuw in te richten. Een goed plan hebben is een must! Gelukkig heb ik hulp gekregen bij mijn ontwerp en kreeg ik advies over planten die goed zouden passen. Zo heb ik ervoor gezorgd dat de tuin goed in balans is en niet te veel onderhoud vergt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *