Zo breng je wat meer romantiek in jullie tuin

0
(0)

Soms kom je tuinen tegen die zo van Pinterest afkomen. Ze zijn te mooi om waar te zijn. Thuis wil je ook al jaren zo’n romantisch gevoel in de tuin creëren, maar jullie tuin is daar niet geschikt voor. Dat is althans wat je altijd zelf dacht. Van elke tuin is iets te maken en zeker iets romantisch. Er zijn een paar elementen die je moet toevoegen om het totaalplaatje tot z’n recht te laten komen. Lees snel mee hoe jij thuis in enkele stappen een romantische tuin creëert.

Lazy Susan Tuinmeubelen

Stap 1: Veel planten 

Het komt vast niet als een verrassing dat een romantische tuin veel planten nodig heeft. Zorg vooral ook voor planten met veel kleurige bloemen eraan. De verschillende kleuren doen al veel met de tuin. De bloemen roepen automatisch romantiek op, vooral als het mooie rode rozen zijn. 

Maak er dan ook echt een uitstapje van om de mooiste planten te kopen en die met elkaar te combineren. Maak verschillende hoeken in de tuin met veel kleur, zodat de aandacht niet naar een bepaalde plek hoeft te gaan.

Stap 2: Verschillende materialen

Het is belangrijk om met verschillende materialen te werken in de tuin. Alleen stoeptegels in de tuin en een paar planten gaan niet voor romantiek zorgen. Het is juist de afwisseling tussen bijvoorbeeld grind en tegels wat een tuin sfeer geeft. In plaats van grind kun je ook kiezen voor kiezelstenen. Het is maar net wat jij mooi en praktisch vindt. 

Hout is ook een goed materiaal om gebruik van te maken. Hout is een natuurproduct en zorgt voor een warme sfeer en uitstraling. Kies daarom altijd voor een houten schutting. Een houten vlonder kan ook zeker geen kwaad. Dat is een goede plek om een tuinset op te zetten. 

Stap 3: Kies een tuinset

Over een tuinset gesproken. Ook die moet natuurlijk in de romantische sferen passen. Bij Lazy Susan kun je een hoop tuinsets vinden die aan dat kenmerk voldoen. Een bistrosetje zal bijvoorbeeld heel leuk staan op dat houten vlonder. Zo’n tuinset doet je meteen denken aan Italië en dat is natuurlijk al een romantisch idee op zichzelf.

Natuurlijk kun je op een andere plek in de tuin nog een fijn zitgedeelte maken. Denk aan een hoge tafel met barkrukken eraan. Of juist een loungeset van steigerhout. Op die manier creëer je toch meer zitplekken, maar houd je de sfeer wel romantisch door weer met hout te werken. Een hoge tafel zorgt weer voor meer diepte in de tuin. Het geeft meteen een andere dynamiek, zoals je al snel zult zien.

Stap 4: De verlichting

Tuinverlichting mag natuurlijk niet ontbreken. Als je een romantische sfeer wil creëren, dan heb je vooral warm licht nodig, wat je kunt dimmen. Denk aan dimbaar licht, dat vanuit de grond komt, zoals grondspots in het grind. Je zult ook de rest van de tuin rondom willen verlichten. Dat doe je dan weer met dimbare lampen aan de schutting. 

Eventueel kun je nog wat lichtslingers boven de tafel hangen. Dat is natuurlijk weer afhankelijk van het tuinset dat je kiest. Kleur is hierin natuurlijk ook uiterst belangrijk. Zwart zorgt bijvoorbeeld voor meer warmte dan zilver. Denk ook aan een tafellamp op je bistrosetje. Anders zit je daar in het donker. 

Vergeet ook zeker niet om je plantenbakken te verlichten. Dat kan door voor tuinspots te kiezen, die je tussen de planten steekt. Een andere manier is om er vanaf de schutting licht op te laten schijnen. Het is maar net wat je mooi vind en wat uiteindelijk het beste in jullie tuin past.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F