Zo maak je de tuin klaar voor de zomer

0
(0)

We hebben van de eerste zonnestralen alweer kunnen genieten. Dat betekent dat de zomer er weer aan komt. De tuin mag dan ook langzaamaan weer aangekleed worden voor het zomerse weer. Haal alles uit de schuur, de tuinhuizen en de kussenboxen, zodat je weer ultiem kunt genieten van de tuin. Wat voor voorbereidingen je allemaal kunt treffen, zetten we hieronder op een rijtje. 

Tuinmeubels in je Tuin

De tuin opruimen

Allereerst begin je natuurlijk met een opknapbeurt van de tuin. Haal alle bladeren weg, eveneens als het onkruid. Want hoewel de lente bijna voor de deur staat, kun je nog steeds overal bladeren vinden, als je dat gedurende de winter niet hebt bijgehouden. Onkruid kent ook geen pauze en groeit ook net zo vrolijk door. Dus pak de bezem en al het andere tuingereedschap erbij en begin aan een grote tuin opruimbeurt. Als laatste kun je open stukken grond nog harken, zodat alles er weer net wat schoner uitziet en er weer frisser bij ligt. 

Haal de parasol tevoorschijn

Hoewel de eerste zonnestralen weer aanwezig zijn, waarderen we een plekje in de schaduw ook heel erg. Voornamelijk als de zon steeds feller en langer gaat schijnen. Hoe warmer het wordt, hoe meer we in de schaduw willen genieten. Voor de eerste zonnestralen kan de parasol alweer naar buiten worden gedaan. Die paar regenbuien, die we nog gaan krijgen, kan ie gemakkelijk overleven. Bovendien staat een parasol erg gezellig in de tuin, voornamelijk als de zon schijnt, geeft het een gezellig gevoel

Zet de tuinmeubels weer terug

Veel mensen halen hun tuinmeubels in de winter weg uit de tuin. Logisch natuurlijk, want dan kunnen de spullen niet roesten en blijven ze langer mooi. Dat geldt zowel voor de tuintafel als de tuinstoel, maar ook voor het loungeset en de loungekussens. Tuinmeubels gaat vaak wel een hele poos mee, maar de tuinkussens zijn snel aan vervanging toe als ze te veel regenbuien moeten doorstaan. De kleur kan snel afnemen, waardoor ze niet meer zo mooi zijn. Bij de tuinkussenshop.nl kunt u dan een nieuwe set kussens bestellen. Je vind daar kussens voor elke stoel of loungeset. Zo hebben ze tuinstoelkussens, hoge rug kussens, bankkussens, loungekussens, ligbedkussens, zitkussens en sierkussens. De keuze is echt reuze, waardoor je altijd zou slagen.

Kussens van de Tuinkussenshop

Onderhoud al het hout

Als de zon weer begint te schijnen, wil je elke dag optimaal van jouw tuin genieten. Als alles er weer netjes uitziet, geniet je toch een klein beetje meer. Ga daarom eens op zoek naar alles dat een onderhoudsbeurt nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan de houten tuintafel die weer in de boenwas gezet moet worden. Of het tuinhuis of de overkapping die wel een beits- of verflaag kunnen gebruiken. Door alles weer van een onderhoudsbeurt te voorzien, is de tuin al voor een heel eind klaar voor de zomer. Alles oogt dan weer lekker fris, voornamelijk als de zon er straks continu op staat. 

Tijd voor nieuwe planten

Uiteraard hoort er ook een beetje kleur thuis in de tuin. Misschien heb je al veel kleur in de tuin gehaald door gekleurde zitkussens aan te schaffen. Dat is ook een manier om de tuin kleurrijk te maken. Andere mensen doen dat door veel gekleurde plantjes aan te schaffen. Zo oogt de tuin meteen een stuk vrolijker. Ongeacht of je de plantjes in de tuin plant, neerzet in een bloempot of ophangt aan een balkon. Zolang de planten, maar onderdeel uitmaken van de tuin, dan is het namelijk al snel goed. Een tuin vol kleur zorgt namelijk altijd weer voor een compleet andere uitstraling. Het oogt veel gezelliger en met deze laatste stap is de tuin helemaal klaar voor de zomer. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *