Dit kun je in de winter doen aan jouw tuin!

0
(0)

Als de wintermaanden eenmaal zijn begonnen, denk je er echt niet meer aan om gezellig in de tuin te gaan zitten. Dat is wel het laatste waar je aan kunt denken. Toch is dit wel het ideale moment om iets moois te maken van jouw tuin. Wat je precies allemaal kunt doen, zetten we in dit artikel op een rijtje. 

Tuinmeubelen

Zoek de juiste tegels

De winterperiode is het ideale moment om jouw tuin eens flink aan te pakken. Denk er eens over na wat je met jouw tuin wil. Wil je bijvoorbeeld een mooie hoek creëren voor ontspanning? Of ga je de tuin meer inrichten voor de kinderen? Dat zijn zaken waar je nu goed over na kunt denken.

Als je ongeveer weet wat je met de tuin wil doen, dan is het een goed moment om de tegels uit te gaan zoeken. Denk bijvoorbeeld aan mooie keramische tegels, voor een moderne uitstraling. Wellicht kun je die combineren met een gedeelte gras voor de kinderen. 

Je kunt er maar beter in de winter al mee gaan beginnen. Voornamelijk omdat het erg moeilijk is om aan materiaal te komen. Voorheen waren de levertijden al lang, maar die worden alleen nog maar langer nu. Dit komt door de schaarste van materialen. Bovendien duurt het ook nog lang voordat de tegels er echt in liggen. Er is toch veel voorbereiding nodig. Denk hierbij aan het afgraven van de tuin bijvoorbeeld.

Kies een nieuwe tuininrichting

Als je heel de tuin aan wil pakken is het ook tijd voor nieuwe tuinmeubelen bestellen. Welke meubels je precies moet kiezen, ligt natuurlijk aan jouw tuin. Als je een hoekje voor ontspanning wil maken, dan komt een loungeset bijvoorbeeld goed van pas. Ben je meer van de borrelavonden of het organiseren met grote diners? Dan is een lange eettafel met veel stoelen weer het ideale interieur. Een tuinset moet dus volledig zijn afgestemd op jouw wensen. 

Naast een tuin- of loungeset, kun je de tuin ook opvullen met andere meubels natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan ligbedden, om in de zomer lekker op te zonnen. Vergeet hier ook geen kussens voor te bestellen. Dat ligt net wat fijner natuurlijk. Hetzelfde geldt trouwens voor jouw lounge- of tuinset. Zonder kussens is zo’n set niet compleet. Kussens horen er nou eenmaal bij en kunnen ook meteen voor meer sfeer zorgen. 

Uiteraard moeten die kussens wel altijd opgeborgen worden, wanneer het gaat regenen. Kussens die in de regen buiten blijven liggen gaan veel minder lang mee. De kleur vervaagt bijvoorbeeld of je krijgt last van schimmel en stank doordat ze vochtig blijven. Bovendien duurt het ook weer een tijd voordat je ze kunt gebruiken. Daarom is het ook verstandig om meteen een kussenbox aan te schaffen hiervoor. Aangezien je toch de tuin helemaal gaat opknappen, kun je zo’n box net zo goed mee bestellen. Het voordeel van alles tegelijk bestellen is dat je het veel makkelijker met elkaar kunt matchen. 

Als je een tuinmeubel later aanschaft, kan er wel eens kleurverschil zijn. Wellicht dat de kleuren wel hetzelfde waren geweest als je ze meteen had aangeschaft. Tuinmeubels die buiten staan kunnen natuurlijk altijd een paar tinten veranderen van kleur. Dat houdt je bijna niet tegen. Dit komt nou eenmaal door de weersomstandigheden. Het beste is daarom om alles in een keer aan te schaffen. Mocht de kleur dan veranderen, dan gebeurt dat als het goed is geleidelijk en geldt dat voor alle meubels, zoals een Loungeset voor in de tuin. Eventueel kun je nog een hoes aanschaffen om de meubels in te pakken. Dan weet je zeker dat ze mooi blijven van kleur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F