Een terrasoverkapping, de grootste aanwinst voor jouw woning

Heb je altijd er al aan getwijfeld om een tuinhuis met veranda aan te schaffen? Dan is dit hét moment om te stoppen met twijfelen en je door dit artikel te laten overtuigen. Een terrasoverkapping is namelijk een veelzijdig product, die het wooncomfort alleen maar kan vergroten. We kunnen tientallen redenen geven om zo’n fijne overkapping aan te schaffen. Een aantal daarvan lichten we verder toe.

Terrasoverkapping aan Vakantiehuis

Het hele jaar genieten

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van jouw tuin. Niet alleen in de zomermaanden maak je er gretig gebruik van, maar ook juist wanneer het kouder wordt. Een terrasoverkapping is namelijk de ideale oplossing in jouw tuin om de wind tegen te houden. Maak de overkapping helemaal dicht en je zit het hele jaar door uit de wind. 

Natuurlijk wordt het er in de winter ook erg koud. In dat geval kun je er een heather in hangen om de ruimte op te warmen. Je bent in ieder geval niet langer meer op de zomermaanden aangewezen. Lekker met een kopje koffie wakker worden in de tuin, kan met een overkapping elke dag van het jaar. 

Een veelzijdig product

Heel veel mensen schaffen een terrasoverkapping aan als verlengstuk van hun woning. De overkapping wordt dan tegen het huis aan gemonteerd en dient dan echt als uitbreiding van het wooncomfort. Dat is ook meteen de populairste manier waarop een terrasoverkapping ingezet wordt. 

Het is alleen een veelzijdig product, waardoor je deze ook op andere plekken kunt monteren. Denk bijvoorbeeld aan de oprit van de woning. Een tuinoverkapping van Solundo kan ook dienen als carport. Zo staat jouw auto altijd veilig. Er kan immers moeilijk een steen door de ruit komen en nat regenen wordt ook iets moeilijker. Zo zie je maar weer dat een overkapping niet alleen voor de tuin is bedoeld.

Het is zelfs zo dat er ook steeds meer overkappingen worden geplaatst aan stacaravans. Campinggasten met een vaste verblijfplaats willen ook steeds meer comfort. Een overkapping eraan monteren is dan de perfecte oplossing. Zo kun je alsnog buiten ontbijten in de zomer, ook al regent het dat het giet. 

Een luxe uitstraling

Een terrasoverkapping is eigenlijk gewoon een uitbreiding van het wooncomfort. Voornamelijk als je deze aan huis laat monteren. Ook als deze vrijstaand in de tuin komt te staan, spreken we nog steeds over het vergroten van het wooncomfort. Het is namelijk veel fijner om gewoon een beschut plekje te hebben in de tuin. Weer of geen weer, je kunt altijd lekker buiten ontbijten met een kop koffie erbij. Dat is natuurlijk een groot voordeel.

Daarnaast geeft een overkapping ook een luxe uitstraling aan jouw woning. Het is zelfs zo dat een huis meer waard kan worden als je zo’n overkapping laat monteren. Zelfs een huurwoning in een rijtjeshuis krijgt een luxe uitstraling. Dat is ook een voordeel van dit product.

De standaard overkapping straalt al luxe uit, maar je kunt het nog veel luxer maken. Jij bepaalt hoe luxe de overkapping in jouw tuin wordt. We hebben het er al over gehad dat het verstandig is om de terrasoverkapping dicht te laten maken. Dat kan door glazen schuifdeuren te plaatsen aan de voorkant. Hierdoor kun je makkelijk naar buiten en krijg je nog steeds de lichtinval. Die deuren voegen ook weer een stukje luxe toe aan de uitstraling. Ook het dichtmaken van de zijkant is belangrijk. Ook daar zijn weer verschillende opties voor, die ieder weer zijn eigen uitstraling hebben. 

Met andere woorden: het is aan jou hoe luxe jij jouw eigen tuinoverkapping maakt. De mogelijkheden zijn er genoeg, nu is het alleen tijd om nog een keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *