Deze overkappingen zijn er voor jou: de keuze is reuze

0
(0)
Terrasoverkapping
Terrasoverkapping om jouw wooncomfort te vergroten.

Wil jij in de koudere maanden ook kunnen genieten van jouw tuin en jouw wooncomfort uitbreiden naar buiten, dan is een terrasoverkapping van FS Outdoor Living natuurlijk heel geschikt. Er is ondertussen zoveel mogelijk dat het nog wel eens lastig kan zijn om een keuze te maken. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden. 

Soorten overkappingen

Om het makkelijk te houden, maken we in dit artikel het onderscheid tussen houten en aluminium overkappingen. Aluminium overkappingen staan erom bekend dat ze lang mee gaan en je kunt er alle kanten mee op. Er zijn talloze bedrijven op de markt, die ieder weer een eigen ontwerp hebben, zo vind je altijd de overkapping van jouw dromen. Houten overkappingen kunnen natuurlijk ook een lange tijd meegaan, maar die hebben wel veel onderhoud nodig. 

Uiteraard kun je beide ook combineren. Denk bijvoorbeeld aan een bovenstel van aluminium en een onderstel van hout. Het is maar net wat jij mooi vindt in jouw tuin. Hetzelfde geldt voor de kleur. Ga je voor antraciet? Wat wellicht heel mooi matcht met jullie tuin- of loungeset. Of ga je juist voor een wittere kleur? De meeste overkappingen zijn te bestellen in crème wit en in verkeerswit. Op Instagram vind je de mooiste variaties

Standaard overkappingen

De meeste overkappingen zijn standaard, die je wel zelf samen kan stellen. Je hebt vaak de keuze uit een klassieke, vierkante of halfronde goot. Bij veel bedrijven krijg je daar dan standaard staanders bij, bij anderen kun je dit weer kiezen. Je hebt dan keuze uit een halfronde staander of een vierkante. 

Op het dak komen polycarbonaat platen te liggen, die ook weer in veel verschillende soorten te bestellen zijn. Denk aan: opaal, helder, ultra helder en solar control. Bij sommige bedrijven is zelfs glas mogelijk. Denk er wel aan dat glas warmte aan trekt, waardoor het in de zomer niet te genieten is onder de overkapping. 

Bedenk ook of je de overkapping vast wil maken aan je huis, zodat je letterlijk het wooncomfort verlengt naar buiten of dat je deze los in de tuin wil plaatsen. Aan je huis, hoeft de overkapping alleen voor op staanders te worden gezet. Hoeveel staanders dat dan zijn, ligt aan de breedte van jouw overkapping en hoeveel geld je ervoor over hebt. Kleinere overkappingen kunnen op 2 staanders geplaatst worden. Vanaf 6,00 meter wordt er vaak een extra staander onder geplaatst. Wil je dat niet? Dan moet je voor een XXL-goot gaan en die is altijd aan de prijzige kant. 

Luxere overkappingen

Er zijn uiteraard ook luxere overkappingen te bestellen. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor de horeca, maar passen zeker ook in een particuliere tuin. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping boven jouw jacuzzi. Het is ideaal als de jacuzzi overdekt is in de wintermaanden, maar als je in de zomer erin gaat, wil je wellicht genieten van de zonsondergang. 

Voor zulke wensen bestaan er overkappingen met een lamellen dak. Sommige kun je open en dichtschuiven, en anderen met kantelbare lamellen die je bij Bol.com kunt kopen. Voor de horeca bestaan er overkappingen met een vouwdak, welke je gemakkelijk open en dicht schuift. Als je geluk hebt, zit er ook al licht ingebouwd. 

Accessoires

Als je in de winter ook nog onder jouw overkapping wil genieten, dan is het aan te raden om deze dicht te maken. Dit kan door glazen schuifdeuren te plaatsen. Je kunt deze aan de voorzijde plaatsen, maar ook in de zijkanten. Denk erom dat je de zijkanten ook dicht kan laten maken met een zijspie en aluminium panelen. 

Je hoeft de overkapping uiteraard niet meteen dicht te laten maken. Vraag daarom altijd of het later nog mogelijk is, bij het bedrijf die de overkapping bij u komt plaatsen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Deze overkappingen zijn er voor jou: de keuze is reuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *