Aankoop van een jacuzzi: waar moet je aan denken?

0
(0)
Heerlijk uitzicht vanuit een Jacuzzi over een meer.

Wow! Aangezien je dit jaar niet op vakantie gaat vanwege de Covid-19 Pandemie! heb je besloten een jacuzzi aan te schaffen. Dat zijn hele fijne vooruitzichten en Vier Balken help je hier graag bij. Maar de keuze voor de juiste jacuzzi moet je nog maken. Dat kan wel een dingetje zijn, want een jacuzzi koop je niet iedere dag en daarom rijst misschien de vraag waar je allemaal rekening mee moet houden. Deze fraaie investering moet het geld natuurlijk dubbel en dwars waard zijn. Om je straks optimaal te laten genieten van een warme jacuzzi, hebben wij een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Stroomverbruik neemt toe

De jacuzzi zal gevolgen hebben voor je energierekening. Tussen de jacuzzi’s zitten ook weer verschillen als het gaat om stroomverbruik. Het is goed om te vergelijken en te controleren of een jacuzzi een stroomslurper is. Je wilt ook dat het water in de jacuzzi warm is en je kunt relaxen wanneer jij wilt. Dit vraagt energie. Om dit zoveel mogelijk te beperken, is goede isolatie essentieel. Dit vraagt om een illustrerende indicatie: als jij je jacuzzi om de twee dagen verbruikt en het water drie tot vier keer per jaar ververst, ligt de gemiddelde kostprijs tussen 0,80 euro en 1,35 euro per dag. Vergelijk met 1 klik je energierekening.

Onderhoud bepalend voor levensduur

Goed onderhoud is bepalend voor de levensduur van de jacuzzi. Met de juiste accessoires kun je tijd en energie besparen op onderhoud. Hierbij moet je denken aan filters, pompen, covers en overkappingen. Dit is een extra investering, maar wel eentje die zich terugbetaalt. De gemiddelde levensduur van een jacuzzi is tien à vijftien jaar – hoe goedkoper, hoe minder lang de jacuzzi meegaat. Het zou toch zonde zijn als je binnen tien jaar al met een defecte jacuzzi komt te zitten? Investeer dus in onderhoud. Bovendien is het voor je gezondheid belangrijk dat je met regelmaat het water schoonmaakt. 

Enorme keus aan functionaliteiten

Je kunt de jacuzzi voorzien van allerlei toeters en bellen. Wil je bubbels en massagestralen? Zo ja, dan is de vraag ook nog eens welke bubbels en stralen. Moet jouw jacuzzi ook surround speakers hebben? En daarom ook een Bluetooth en Wifi integratie? Het is maar net waar jij waarde aan hecht. Je kunt hierin heel ver gaan, maar hoe meer functionaliteiten, hoe duurder. Let op: als de jacuzzi gekocht en geïnstalleerd is, kun je deze niet meer aanpassen. Dus als je achteraf denkt dat je toch LED-verlichting wilt in de waterval, dan is dit niet meer mogelijk.

Voorwaarden aan locatie

Denk ook goed na over de plek waar je de jacuzzi wilt hebben. Er is wel een aantal voorwaarden waar de locatie aan moet voldoen. Een vlakke ondergrond is in elk geval noodzakelijk. Met het oog op minder stroomverbruik, heeft het de voorkeur om de jacuzzi te plaatsen bij een aparte stroomgroep die het energieverbruik van de jacuzzi voldoende aan kan. Als je de jacuzzi buiten wilt installeren, is ook de vraag of er een kraan in de buurt moet zijn. En niet geheel onbelangrijk: kun je de jacuzzi überhaupt naar de beoogde locatie verplaatsen?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

2 gedachten over “Aankoop van een jacuzzi: waar moet je aan denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F