Welke grasmaaier moet ik kiezen?

0
(0)
Welke Grasmaaier Is Het Beste Voor Jou Gazon?

Jouw gazon verdient de beste grasmaaier. Maar ook grasmaaiers bestaan in allerlei soorten en maten. Iedere grasmat is weer anders en heeft daarom z’n eigen type grasmaaier nodig. Iedere grasmaaier heeft ook weer voor- en nadelen. Dus een keuze is nog niet zomaar gemaakt. Het is daarom goed om alle voors en tegens in de weegschaal te leggen. Wij helpen je graag in je zoektocht naar de juiste grasmaaier. Hieronder de mogelijkheden op een rijtje en waar je rekening mee moet houden.

Waar moet ik vooraf rekening mee houden?

Voordat we dieper ingaan op de type maaiers, is het goed om eerst de omvang van je gazon te bepalen. Wanneer je dit duidelijk hebt, weet je in welke categorie je moet speuren. We onderscheiden een klein gazon (tot 200 m2), gemiddeld gazon (200 – 600 m2) en een groot gazon (vanaf 600 m2). Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gazon en eventuele hoogte verschillen. Heb je een vierkant of rond gazon? Of ligt er een onregelmatige grasmat?

Klein gazon (tot 200 m2)

De handmaaier is ideaal voor het kleine gazon. Dit type maaier druk je zelf over het gazon en heeft geen ondersteuning van een motor. Milieuvriendelijker kan dus niet. Kijk goed of de handmaaier ook in hoogte verstelbaar is, zodat je altijd in een ergonomische houding kunt maaien. Er bestaan ook modellen handmaaiers waarachter je een opvangbak kunt installeren. Tevens zijn de meeste handmaaiers door hun compacte vorm eenvoudig op te bergen. Omdat je de handmaaier moet duwen, is het onverstandig de handmaaier te gebruiken voor een groter gazon.

Gemiddeld gazon (200 – 600 m2)

Elektromaaier

Voor een middelgroot gazon zijn twee type maaiers geschikt: de elektrische grasmaaier en de accugrasmaaier. De flexibele elektromaaier blinkt uit in wendbaarheid en neemt in de schuur weinig ruimte in. Een goede elektrische maaier beschikt over een prima vermogen om je gazon te maaien.  De elektromaaier krijgt zijn stroom via een kabel. Je kunt dus direct los en bent niet afhankelijk van opgeladen accu of gevulde benzinetank. De lengte van de kabel kan je wel beperken in bewegingsvrijheid en ben je misschien aangewezen op een verlengsnoer. Sowieso moet je tuin een stroomvoorziening hebben.

Accumaaier

De accumaaier kent de beperkingen van een stroomkabel niet. De accumaaier heeft volledige bewegingsvrijheid en is ook handiger wanneer je tuin veel obstakels heeft. Om vervelende verrassingen tijdens het maaien te voorkomen, moet je wel zorgen dat de accu voldoende opgeladen is. Accu’s die snel leeg raken en/of langzaam opladen,  zijn daarnaast potentiële irritatiefactoren. Controleer dus goed de kwaliteit van de accu. Verder hebben de accu- en elektromaaier dezelfde overeenkomsten. Een accumaaier hoort hetzelfde vermogen te hebben als de elektrische maaier.

Groot gazon (vanaf 600 m2)

Voor de grote gazons kun je kiezen uit drie opties: de benzinemaaier, de zitmaaier of de robotmaaier. De benzinemaaier heeft net zoveel bewegingsvrijheid als de accumaaier, maar vergt meer onderhoud en is minder milieuvriendelijk. Door de achterwielaandrijving bij de meeste benzinemaaiers is hard duwen niet nodig. De zitmaaier hoef je alleen maar te besturen en is vooral aan te raden voor de landelijke tuin. De robotmaaier is de meest moderne vorm van maaien. Maaien was nog nooit zo makkelijk, maar realiseer je wel dat de robotmaaier gevoelig is voor hellingen en oneffenheden en de installatie enige tijd vraagt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

4 gedachten over “Welke grasmaaier moet ik kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F