Zo wordt je tuin weer helemaal zomerklaar!

0
(0)

Wanneer de winter achter de rug is en de zomer steeds dichterbij komt, is het tijd om je tuin weer helemaal zomerklaar te maken. Voor de fervent tuinierder zijn dat mooie vooruitzichten. Lekker rommelen in de tuin, het liefst al onder een stralend zonnetje en een strak blauwe lucht. Heerlijk om te doen! Benieuwd hoe jij op effectieve wijze jouw tuin zomerproof kunt krijgen? Met het zetten van onderstaande stappen ziet jouw eigen tuin er straks weer strak uit. Succes!

Gazon als eerste aan de beurt

Het gazon kun je als eerste bij de horens vatten. Na de herfst en winter ligt er nog geen strak, groen biljartlaken. Wanneer het ’s nachts niet meer vriest, is het tijd voor de eerste maaibeurt. Bij voorkeur heeft het gras een lengte van 3,5 tot 4,5 centimeter. Kale plekken in het gazon kun je repareren door gras te zaaien. Het voorjaar is een goed moment om dit te doen. Daarna kun je het gazon bemesten. Met bemesten is het gras beter beschermd tegen ziektes, is er minder snel sprake van verkleuring en wordt ook de kans op mosvorming beperkt. 

Onkruid wieden

Na de aanpak van het gazon is het onkruid aan de beurt. Of beter gezegd: het verwijderen daarvan. Begin niet te laat met onkruid wieden, want hoe hoger de temperaturen, hoe sneller het onkruid groeit. De schoffel is het ideale instrument. Als het onkruid niet mee wil werken, kun je een schepje gebruiken. Onkruid tussen stenen en tegels kun je het beste wegbranden. Alternatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld onkruidzout, ’s nachts wieden of schoonmaakazijn. Zodra het onkruid weer de kop opsteekt, verwijder je dit meteen. Het zou toch zonde zijn als je binnen de kortste keren weer staat te zwoegen?

Knipbeurt voor planten en heggen

Met de zomer voor de deur verdienen planten en heggen een knipbeurt om weer fris voor de dag te komen. Na het snoeien krijgen planten en heggen de kans om weer snel en mooi te groeien. Verdiep je goed in snoeitechnieken om het beste resultaat te krijgen. De juiste snoeitechniek komt de gezondheid van planten en heggen ten goede. Let op: planten in de bloei, snoei je niet. Een extra voordeel van een zomerse snoeibeurt is dat je in de winter niet nogmaals hoeft te snoeien. Ook gaan in de zomer gesnoeide planten en heggen goed beschermd de winter in. 

Puntjes op de i zetten

Na  de aanpak van het gazon, het onkruid wieden en snoeien van planten en heggen, heb je het grootste gedeelte achter de rug. Nu hoef je alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Haal nog even een bezem en hark door de tuin om de bladeren, afgeknipte takken en restjes onkruid uit je tuin te verwijderen. Misschien verdienen je terras en tuinmeubelen een poetsbeurt? Tot slot is het een kwestie van ballonnen en slingers ophangen. Figuurlijk dan. Dus fleur je tuin extra op met nieuwe planten, leuke accessoires en misschien een gezellige verlichting?! Uiteindelijk kun je met je nieuwe Nike Revulution 5 schoenen in de tuin rondrennen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

6 gedachten over “Zo wordt je tuin weer helemaal zomerklaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F