Kun je op natuurlijke wijze, bezoekers in je tuin weren?

0
(0)
Slakken in je tuin
Slakken in je tuin

Na een lange warme dag op je werk kijk je al sinds het middaguur uit naar het moment dat je onderuit kan zakken in je tuinstoel. Niets is fijner dan je laptoptas in een hoek gooien, je benen omhoog en genieten van al dat moois dat je tuin te bieden heeft. Tot je wordt gestoord door een wesp bij je glas drinken, de geur van kattenpoep in je tuin en gaten van de slakken in mooiste plant. Ongewenste bezoekers in je tuin kunnen je plezier flink verzieken en de oplossing is volgens menig tuincentrum dan ook gif.  Maar als natuurliefhebber voelt dat natuurlijk ontzettend tegenstrijdig en milieuonvriendelijk. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Gelukkig zijn er ook voldoende natuurlijke oplossingen om dat ongedierte te lijf te gaan. Hier lees je daarom tips voor de grootste boosdoeners in de tuin. 

Katten

Katten zijn natuurlijk superlieve huisdieren en ze zullen dan ook niet poepen in hun eigen tuin. Maar wel de tuin van de buren! Het is natuurlijk ontzettend vies als de kat van de buren jouw tuin als toilet gebruikt. Gelukkig is er een simpele oplossing: koffiedik! Strooi koffiedik door je tuin en de katten zullen een andere tuin zoeken om hun behoefte te doen. Ze houden er namelijk niet van dat er iets aan hun pootjes blijft plakken. Een andere oplossing zijn saté-prikkers op plekken waar geen planten staan. Ze kunnen er zo simpelweg niet bij. 

Slakken

Slakken kunnen veel schade aan je planten toerichten. Een makkelijke methode om ze op afstand te houden is het neerzetten van bakjes met etherische olie. Slakken houden niet van de sterke geur van een olie als munt of eucalyptus en zullen jouw lievelingsplant niet bezoeken. Een andere, veel leukere manier om slakken te weren zijn plantjes! Kies voor planten waar slakken een hekel aan hebben, zoals akelei, goudsbloem, anjer, geranium, viooltjes en varens. 

Luis

Vanuit het niets doemen ze op: de bladluis. Opeens zie kleine groene beestjes lopen op de steeltjes van jouw planten en de kriebels slaan toe. Die wil je niet in je tuin. Gooi de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat een fles groene zeep in je rugzak, dit is namelijk het natuurlijke wondermiddel tegen luis! Vermeng een beetje groene zeep met water in een plantenspuit. Spray de aangedane planten hier een paar dagen mee en de luizen zullen langzaam verdwijnen. 

Wespen

Je kind komt thuis met een plakkerige rugzak kind omdat hij zijn fles niet goed heeft dicht gedraaid. Binnen een mum van tijd zwermen de wespen rond zijn oren. Dit is niet alleen vervelend, het voelt ook onveilig bij kleine kinderen. Een simpele methode om wespen op afstand te houden is kruidnagel: wespen hebben er een hekel aan! Snij een citroen en steek hier flink wat kruidnagels in en de wespen zullen je met rust laten. Een andere methode is wierook. Wespen houden net als muggen niet zo van rook. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *