Zo maak jij jouw tuin klaar voor de zomermaanden

0
(0)

De zomer staat nu echt voor de deur. Nog even en de zonnestralen zijn niet meer weg te denken. Dat betekent dat er heel wat tijd gespendeerd gaat worden in de tuin. Dan is het wel zo fijn als je daar op voorbereid bent. Er zijn een aantal dingen die je moet regelen om jouw tuin klaar te maken voor de zomer. Wat er allemaal geregeld moet worden, lees je hieronder.

Tuinset met Hartman Tuinkussens

Een fijne zitplek

Allereerst is het belangrijk om een fijne zitplek te creëren in de tuin. Dat kan een mooie tuinset zijn, maar ook een fijn loungeset. Het gaat erom dat je comfortabel in de zon kunt zitten. Waar de voorkeur naar uitgaat is natuurlijk heel persoonlijk. Soms staat een tuinset ook beter in een tuin, soms ook om praktische redenen. Een tuinset is net wat fijner als je graag buiten eet bijvoorbeeld. 

Natuurlijk ben je er nog niet met een tuinset alleen. Dat comfort zit namelijk niet alleen in de stoel, maar ook in de kussens. Bestel een aantal Hartman tuinkussens om jullie zitplek helemaal af te maken. Door de verschillende leuke kleurtjes, waar je uit kunt kiezen, creëer je meteen meer sfeer in de tuin. Elke tuin heeft namelijk kleur nodig. 

Een schaduw ruimte

Urenlang in de zon zitten is niet goed voor je. Bovendien houdt ook bijna niemand dat vol. Je hebt dan ook echt een schaduw ruimte nodig in jouw tuin. Dat kan een hoekje zijn, waarin je je terug kan trekken. Al zullen veel mensen kiezen voor een parasol die bij jullie zitruimte schaduw creëert. Zo kun je ongestoord van het warme weer genieten, zonder volop in de zon te zitten. 

Een goede BBQ

Genieten van jouw eigen tuin is goed. Maar het is zoveel leuker als je dat genot ook met anderen kan delen. Dat doe je door bijvoorbeeld een paar BBQ-avonden te organiseren. Hoe gezellig is het als je met een grote groep mensen kunt genieten van jouw prachtige tuin. Hier en daar een borrel erbij en lekker vlees op de BBQ. 

Zorg daarom dat je een goede BBQ aanschaft, zodat al die BBQ-avonden er ook echt kunnen komen. Dat is waar de zomer ook om draait. Heerlijk eten en eten bereiden in de buitenlucht. 

Leuke sfeer verlichting

Als de zomermaanden naderen blijft het uiteraard langer licht. Alleen als het donker begint te worden is het nog heerlijk vertoeven in jouw tuin. In dat geval moet je wel wat fijne sfeerverlichting hebben, zodat je ook echt buiten kunt blijven genieten. Er zijn heel veel verschillende lampen te koop die kunnen dienen als sfeerverlichting. Voor welke je moet kiezen hangt af van de tuin en jouw eigen wensen en behoeften. 

Wellicht ben je helemaal geen fan van buitenlampen en los je het liever op met kaarsen. Ook dat is mogelijk natuurlijk. Het gaat er om dat je voorzien bent van licht, zodat je elkaar nog aan kunt kijken. Dat is net wat fijner communiceren met elkaar.

Een opgeruimde tuin

Als je al het bovenstaande hebt aangeschaft, heb je nog een taak te volbrengen. Je moet er namelijk voor zorgen dat de tuin netjes is opgeruimd. Dat is natuurlijk wel prettig als je gasten over de vloer krijgt voor een BBQ

Anderzijds is het voornamelijk voor jezelf belangrijk om op te ruimen. Een opgeruimde tuin oogt veel rustiger. Hierdoor kun je eens echt tot rust komen als je in de tuin zit. Je zult zien dat er een oase van rust over je heen valt als de tuin netjes is opgeruimd. 

Is er bij jullie nog wat werk aan de winkel? Reden genoeg om vandaag nog te beginnen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F