Jouw eigen kantoorplek in huis: 3 onmisbare tips

0
(0)

Steeds meer mensen werken (grotendeels) vanuit huis. Flexibel werken won al jaren aan populariteit, maar dit kwam nog eens in stroomversnelling door de pandemie. Ineens konden we niet anders meer. Ons thuis werd noodgedwongen ook ons kantoor. Inmiddels hebben we de pandemie achter ons gelaten, maar zien we dat nog steeds veel bedrijven hier gebruik van maken. Dat is ook niet zo vreemd, want dit biedt veel voordelen. Men is bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan het reizen en er wordt over het algemeen ook productiever gewerkt. 

Jouw eigen kantoorplek in huis

Toch kan het ook lastig zijn om vanuit huis te werken. De balans tussen zakelijk en privé is even weg. Waar je normaal de deur kon sluiten, lijkt het werk nu overal om je heen te zijn. Je kunt dit gelukkig voorkomen door een fijne eigen werkplek te creëren. Jouw eigen kantoorplek in huis. Maar waar moet je dan precies aan denken? Hieronder geven we drie onmisbare tips.

1. Aparte ruimte 

Je zou natuurlijk kantoormeubelen aan de woonkamer toe kunnen voegen. Een bureau dichtbij het woongedeelte. Als je alleen woont, is dit meestal ook geen probleem. Met een gezin levert dit toch meer problemen op. Als je in de woonkamer aan het werk gaat, is de scheidingslijn natuurlijk verdwenen. Je bent aanwezig, dus zullen er ook dingen aan je gevraagd worden. Zeker met jonge kinderen is dit eigenlijk geen doen. 

Daarom is het allereerst belangrijk om een aparte ruimte te creëren. Bijvoorbeeld op kantoor of in een hobbykamer. Is er geen extra ruimte aanwezig? Kijk dan of je elders in huis een rustig werkplekje kunt creëren. Je hebt meestal niet veel ruimte nodig. Een bureau en bureaustoel is vaak al voldoende. Dit kan dus ook heel goed gerealiseerd worden in de slaapkamer. Zorg er wel voor dat de ruimte goed af te sluiten is en niet in het hart van de woning gelegen is. Dit om afleiding te voorkomen. 

2. Ergonomisch werken

Ergonomie is ook thuis van belang. Sterker nog: je werkgever is verplicht om een ergonomische werkplek aan te bieden. Als hij je verplicht om grotendeels vanuit huis te werken, dan kan je hem zelfs om een vergoeding vragen zodat je extra kunt investeren in ergonomische meubels. 

Ergonomische meubels zijn dan ook van essentieel belang om veilig en productief te kunnen werken. Een bureaustoel ergonomisch kenmerkt zich door de wijze waarop deze te verstellen is. Hij is geheel op maat te maken. Bovendien wordt een actieve zithouding gestimuleerd. Besef goed dat het menselijk lichaam niet gemaakt is om stil te zitten. Uren achtereen zitten kan dan ook veel lichamelijk ongemak veroorzaken. Met ergonomische meubels kun je dit voorkomen. 

3. Sfeervolle omgeving 

Zorg ervoor dat je echt prettig kunt werken. Dat lukt niet als de omgeving weinig sfeervol is. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld extra kleur en decoraties toe te voegen. Op die manier is de werkplek prettiger om in te verblijven. Een sfeervolle omgeving draagt bij aan de productiviteit. Houd ook rekening met de natuurlijke lichtinval en verlichting in de ruimte. Zet het bureau indien mogelijk altijd bij een raam.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F