Een moestuin is overal mogelijk

0
(0)
Moestuin
Een moestuin in je tuin

Wie droomt er niet van? In plaats van groente uit de supermarkt eten uit eigen tuin. In de zomer genieten van vers geplukte boontjes en aarbeien bij het toetje, en in het najaar de meest verse pompoensoep kunnen maken. Klinkt allemaal heel romantisch, maar praktisch is dit alleen haalbaar als je een boerderij hebt of op zijn minst een lap tuin. Woon je in een flat of heb je slechts een patio dan kun je dat wel vergeten. Zou je denken, maar niets is minder waar. Een moestuin is namelijk overal mogelijk, je moet alleen weten hoe. Daarom vind je hier de tips voor praktische moestuinen die mogelijk zijn in ieder huis. Gooi dus na een dag werken die Ted Baker tas in een hoek, trek je tuinhandschoenen aan transformeer jezelf tot tuinder.  

De vierkante meter tuin

Ze worden steeds populairder: de vierkante meter tuin. Een houten bak van, jawel, een vierkante meter. Zie het als een zandbak, maar dan anders. Een vierkante bak onderverdeeld in kleine compartimenten om je groenten hun eigen plek te kunnen geven. Ideaal voor de tuinbezitter die niet heel zijn tuin in beslag wil laten nemen door de moestuin, en toch worteltjes en andijvie wil kunnen oogsten. De vierkante meter tuinen zijn op steeds meer plekken te koop maar hij is heel makkelijk zelf te timmeren. Zaai en plant vervolgens allerlei lekkers en je zult al gauw naar binnen lopen met een cowboysbag vol lekkere groenten. 

De tafeltuin

Heb je slechts een kleine hoek over? Timmer dan een simpele tafel op maat met daarop een bak tuinaarde. Stop wat klein tuingereedschap in een schoudertas en je hebt een praktische mini moestuin. Wist je dat pompoenen niet alleen in de breedte kunnen klimmen maar ook in de hoogte? Zorg dat je je tafeltuin tegen een muur aanzet, bevestig een rekje voor klimplanten en je pompoen klimt zo de lucht in. 

De hangtuin

Heb je een balkon en geen plek voor een tafel? Maak dan gebruik van omheining van je balkon en maak een hangtuin. Met een paar simpele hangpotten maar je heel eenvoudig je eigen balkontuin. Een prima plek om kruiden, sla en andijvie te telen. Maar wat dacht je van aarbeien? Die hangen ook heel graag! 

De vensterbank tuin

Heb je geen tuin, balkon, dakterras of andersoortige buitenplaats? Treur niet, ook voor jou is er een geschikte plek om een moestuin te beginnen. Namelijk: de vensterbank! De grote blauwe supermarktketen liet ons al zien hoeveel we kunnen met alleen die kleine gratis moestuintjes, maar er is veel meer mogelijk. Heb je een vensterbank in de zon dan kun je dit zien als de ideale kas. Zet een aantal potten van diverse maten neer of timmer zelf heel makkelijk een lange bak in de maat van je vensterbank. Op die laatste manier maak je het best gebruik van de ruimte. In je vensterbank kun je heel makkelijk kruiden kweken, maar het is ook de ideale plek voor tomaatjes, paprikaatjes en komkommer! 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *