Deze apps zijn handig voor iedere tuinliefhebber

0
(0)
Planten app voor mobile telefoon

Welke mooie vogel vliegt daar in de tuin? Wat voor onbekend plantje groeit daar? Wanneer hebben de planten nieuwe potgrond en vers water nodig? Of op welk platform kun je in contact komen met andere tuinliefhebbers en verder inspiratie opdoen? Het zijn zomaar enkele vragen die je als fervent tuinier te binnen kunnen schieten. Met de juiste app op je telefoon ligt het antwoord vlakbij. Ook voor tuinliefhebbers is er een ruim aanbod van diverse applicaties. Wij zetten een aantal interessante apps (zowel voor iOS en Android) op een rijtje.

Digitale tuinvogelgids app

Vliegt daar nou vink of mus? Of hoor ik een zwarte kraai of roek? De digitale Tuinvogelgids helpt je snel ontdekken welke vogel er door je tuin vliegt. De interactieve en Nederlandstalige app bevat de meest voorkomende tuinvogels. Ook beschikt de iOS Tuinvogelgids over de geluiden van deze vogels. In totaal staan er tachtig verschillende soorten vogels in de app. Uiteraard kun je de digitale gids ook tijdens een wandeling raadplegen en mooie, ontdekte spots delen met je vrienden. Met de locatiekaart kun jij je favoriete spots ook eenvoudig weer terugvinden. 

PlantSnap app helpt planten herkennen

Ontdek je een onbekende plant in je tuin? Met PlantSnap identificeer je razendsnel allerlei plantsoorten: van bloemen tot cactussen en van vetplanten tot paddenstoelen. De Nederlandstalige iOS app is gratis te downloaden en kun je per dag tien keer een plant identificeren. Met een abonnementje kun je onbeperkt snaps nemen en heb je ook geen last van storende reclame. Achter de applicatie zit een enorme database met plantsoorten. Overal ter wereld is PlantSnap te gebruiken en dat heeft ervoor gezorgd dat de database over meer dan 600.000 soorten beschikt. Dus dat onbekende plantje in jouw tuin wordt vrijwel zeker herkend.

Hulp bij plantenverzorging

Nooit meer de teleurstelling van een dode plant? De app van Pokon – de bekende specialist in plantenvoedsel – helpt je bij het optimaal verzorgen van al je binnen- en buitenplanten. Als een van je planten verzorging nodig heeft, geeft de applicatie automatisch een seintje. Zo krijg je niet alleen een herinnering wanneer je water moet geven, maar ontvang je ook een pushnotificatie zodra de potgrond aan verversing toe is. Met een slimme potgrond calculator weet je ook exact hoeveel potgrond iedere plant nodig heeft. Verder heb je ook met de iOS Pokon-app ook toegang tot allerlei handige verzorgingstips, tools, blogs en video’s. 

Facebook voor tuinliefhebbers

De app Mijn Tuin is een soort Facebook, maar dan voor tuinliefhebbers. De applicatie is een sociaal netwerk voor tuiniers. Binnen deze digitale tuingemeenschap volg je andere tuiniers en draait het om kennis en ervaringen delen. De app is een uitbreiding van de online community mijntuin.org. Meer dan 200.000 gepassioneerde tuiniers hebben zich aangesloten bij Mijn Tuin. Op het netwerk kun je hoogtepunten delen en vragen stellen. Ook helpen leden om plantenziektes- en plagen te identificeren. Je kunt je gratis aanmelden en ook de iOS app kost niets. Wanneer je van tuinieren houdt en fan bent van social media, is Mijn Tuin een echte toevoeging.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

2 gedachten over “Deze apps zijn handig voor iedere tuinliefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F