Dos en dont’s bij het renoveren van je tuin

0
(0)

Renoveren van je tuin

Is jouw tuin aan vernieuwing toe? En ben je van plan om je hele tuin om te gooien of een groot deel te verbouwen? Dan voorzien wij je van de do’s en don’ts op dit gebied. Door je goed voor te bereiden kun je namelijk veel tijd, kosten en energie besparen. Na het lezen van dit artikel ben je dan ook op de hoogte van wat je wel en niet moet doen tijdens het verbouwen van je tuin.

Do: maak een planning

Het maken van een planning is bij iedere verbouwing – binnen of buiten – heilig. In de realiteit zul je merken dat je planning nooit perfect is aangezien je onverwachte gebeurtenissen niet kunt plannen. Wel houd je met een planning de grip op de verdeling van je tijd, energie en geld. Binnen de planning valt dan ook het maken van een budget én het maken van een schets van de gewenste uitkomst van de verbouwing. Zo kun je namelijk goed inzien of jouw wensen haalbaar zijn.

Do: zorg voor genoeg groen

De afgelopen jaren is de hoeveelheid groen in de tuinen flink gedaald. En of je nu een kleine of grote tuin hebt: groen hoort in de tuin! Met een mooi gazon en flink wat planten in borders of potten kun je jouw tuin ontzettend gezellig maken. Dus onthoud: tegel eruit en groen erin! Uiteraard kun je een mooi terras aanleggen met tegels, maar door een gazon toe te voegen aan je tuin komt de natuur dichterbij. Je zult merken dat je opeens veel meer vogels en belangrijke insecten in je tuin mag verwelkomen.

Don’t: alles uitbesteden

Er zijn vast en zeker genoeg taken die je zelf kunt doen om je tuin te verbouwen. Besteed gerust een aantal taken uit, zoals bijvoorbeeld het leggen van tegels, maar bespaar op je budget door de juiste taken zelf uit te voeren. Zo kun je gemakkelijk een grasveld leggen met graszoden en is een schutting plaatsen ook niet de grootste uitdaging. Lees je goed in en vraag desnoods advies aan de winkel waar je de schutting of graszoden koopt. Op deze manier haal je veel meer voldoening uit het verbouwen van je tuin! 

Don’t: de goedkoopste tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen maken een groot deel uit van welke stijl jouw tuin uitstraalt. Uiteraard kun je altijd een goede deal maken om goedkope tuinmeubelen te kopen, maar vaak geldt ook hier goedkoop is duurkoop. Met de juiste tuinset zorg je ervoor dat je jarenlang kunt genieten van zwoele zomeravonden met de barbecue aan. Een tip voor als je op zoek gaat naar een nieuwe tuinset is dat teakhout weer terug is van weggeweest. Dit hout blijft jarenlang goed en wordt met tijd alleen maar mooier! Ook kun je uiteraard zelf een pallet bank in elkaar zetten en hier mooie kussens op plaatsen. Op deze manier kun je met een klein budget toch prachtige tuinmeubelen neerzetten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *