Gereedschap dat iedereen in huis moet hebben

0
(0)

Veel mensen besteden klusjes in en om huis het liefst uit aan derden. Iedereen heeft zijn eigen vakgebied en heeft daarom weer verstand van andere zaken. Een elektricien vraag je bijvoorbeeld niet om je huis te komen schilderen en dat is dan ook de reden dat veel mensen denken dat ze zelf niet geschikt zijn voor de klus. Maar, voor het ophangen van een schilderij bel je toch geen timmerman? Dat kun je prima zelf, mits je de goede tools in huis hebt. In dit artikel bespreken we welk gereedschap thuis hoort in jullie inboedel.

Stoere Klusser voor VierBalken.nl
Stoere Klusser voor VierBalken.nl

Schroevendraaiers

Inderdaad, in meervoud. Je hebt namelijk veel verschillende maten en soorten schroevendraaiers. Elke schroevendraaier is weer bestemd voor een andere klus. Zo heb je bijvoorbeeld platte kop schroevendraaiers, kruiskop schroevendraaiers en torx schroevendraaiers. Welke je nodig hebt, is natuurlijk totaal afhankelijk van de type schroef die je los of vast moet draaien. 

Je hebt ook schroevendraaiers, die spanningszoekers zijn. Met zo’n type schroevendraaier kun je erachter komen of ergens elektrische spanning op zit. Denk bijvoorbeeld aan een stopcontact. 

Schroefmachine 

Voor vele klussen zijn schroevendraaiers voldoende, maar een schroefmachine kan ook nog wel eens van pas komen. Als je zelf een kast wil maken, kun je bijvoorbeeld beter een schroefmachine gebruiken. Dit komt omdat er dan nog geen gaten voorgeboord zijn. Ga je een kast van de IKEA in elkaar zetten? Dan kom je met een schroevendraaierset meestal al een heel eind. 

Schroefmachine
Een plaatje vastschroeven met een Schroefmachine

Boormachine 

Voor alle ophang klussen, heb je toch echt een boormachine nodig in huis. Een schroef draai je namelijk niet zo 1, 2, 3 de muur in. Daar heb je eerst een gat voor nodig. Bereken altijd wel goed waar het gat moet komen. Het is zonde en ook geen gezicht om tegen een muur vol gaten aan te kijken. Gaten boren is dus echt precisiewerk. Voor het ophangen van een tv of schilderij, komt een boormachine dus goed van pas. Heb je geen verstand van dit type gereedschap? Geen probleem! Op doktergereedschap.nl vind je verschillende soorten boormachines. Bij elke boor staat waar deze voor geschikt is en op die manier vind je altijd een boormachine die bij jou past. 

Waterpas

Een waterpas is ook een essentieel item voor in huis. Vooral als je vaker dingen ophangt. Met een waterpas kun je namelijk zien of iets recht hangt, oftewel waterpas is. Het is enorm aan te raden om een waterpas te gebruiken, want een scheef schilderij wil natuurlijk niemand aan de muur hebben hangen. 

Rolmaat

Meten is weten. Daarom is een rolmaat wel zo handig. Als je een groot formaat koopt, kun je er waarschijnlijk je hele huiskamer breedte mee op meten. Zo’n rolmaat komt altijd van pas. Bijvoorbeeld bij het leggen van laminaat. Met de rolmaat meet je op hoeveel m² je nodig hebt, zodat je nooit te kort komt. Nieuwe kast gezien? Altijd even opmeten met de rolmaat of het wel op die plek die jij in gedachten hebt, past. 

Meten is Weten, Rolmaat
Meten is Weten met de Juiste Rolmaat

Tangen set

Een tang kan ook altijd van pas komen. Alleen zijn er wel veel verschillende soorten, die net als een schroevendraaier voor een andere klus dienen. De voornaamste functies van tangen zijn om: iets om te buigen, iets te knippen of iets te pakken. Een van de meest bekende tangen zijn: de combinatietang en de waterpomptang. Beide zijn handig om in huis te hebben, net zoals de revolverponstang. Deze laatstgenoemde wordt gebruikt om gaatjes bij te prikken in jouw riem bijvoorbeeld. Het is natuurlijk ideaal als je dat zelf kunt! 

Natuurlijk is er nog veel meer gereedschap wat van pas kan komen in huis, voornamelijk als je een grote tuin hebt met bomen en gras bijvoorbeeld. In dat geval zou een grasmaaier niet mogen ontbreken in de schuur, eveneens als een snoeischaar. Bovenstaand gereedschap is in elk geval handig om te hebben voor de klussen in huis. 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Gereedschap dat iedereen in huis moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *