Knap je huis op, voordat je je huis gaat verkopen.

0
(0)
Huis te koop
Een huis wat te koop aangeboden staat

Wat staat er bij jou op je lijstje, als je je huis wilt verkopen? Inderdaad, een makelaar inschakelen, je huis delen op Facebook. Maar er is iets waar veel mensen niet aan denken.

Precies, knap eerst je huis op, zodat de verkoop waarde stijgt.

Schilder je huis van binnen en van buiten

Als je zelf je muren, plafond, ramen, deuren en kozijnen schildert, dan ziet je huis er weer gelikt uit.

Een goed verzorgd huis verkoop nu eenmaal sneller. En zeg nu zelf, wat kost nu een beetje verf voor je huis? Met een paar honderd euro en wat vrije tijd, ben je er al.

Hoe ziet je vloer eruit?

Heb je nog een gave vloer, dan moet je er niets aan doen. Maar is hij versleten dan is het hoog tijd om er een nieuwe in te leggen. Indien deze van hout is, geef hem dan een flinke schuur beurt, en zet hem in de blanke lak, ook hier ben je met een paar tientjes en wat vrije tijd, al snel klaar. 

Versleten vloer
Een versleten vloer die een flinke schuurbeurt nodig heeft en daarna een nieuwe laklaag zodat hij er weer stralend bij ligt

Planten in je huis

Zet voor de verkoop extra planten en bloemen in huis. Grote Planten vullen de kamer mooi op en bloemen doen het altijd goed bij de mogelijke kopers. 

Accessoires

Kleed je huis leuk aan met kussens in je bankstel, een potje op de tafel, spiegeltje of schilderijtje aan de wand kleedje op de vloer en zo zijn er nog veel meer kleine ideetjes die je kunt toevoegen.

Keuken en badkamer

De keuken is nooit in de smaak van de mogelijke koper, en dat zullen ze ook altijd tegen je gebruiken om te onderhandelen in de verkoopprijs. Ook hier kun je de keuken kastjes een likje verf geven. Eerst goed ontvetten, reinigen en schuren, daarna een grondverf aanbrengen, en wachten tot het droog is. Daarna lichtjes opschuren en aflakken. Op deze manier ziet je keuken er heel anders en verzorgd uit.

Voor je badkamer kun je kijken of je douchecabine nog in orde is, anders kun je de cabinedeur eventueel vervangen. Ook kun je de siliconenkit randen eens goed nalopen en eventueel vervangen. Een nieuw kraantje installeren kost ook niet zo veel en als je nog die ouderwetse grijze voegen hebt, zorg dan dat je bij de schilderswinkel een passende kleur uitzoekt, zodat he heel simpel de voegen kunt schilderen, waardoor je al gelijk een andere badkamer krijgt. Ook hier met een bloemetje en een kleedje op de vloer, doet wonderen.

Tuin rond je huis

Tuin van je huis
De tuin van je huis, netjes in orde gemaakt, ziet er verzorgd uit

Je voortuin is je eerste mikpunt van een mogelijke koper, deze moet spik en span in orde zijn. Wat kun je hier aan aanpassen:

  • Zorg dat het gazon, mooi groen en gemaaid is

  • Zorg dat al het onkruid verwijderd is

  • Zorg dat er mooie bloemen in staan

  • Geef de planten extra vitamines

  • Geef de tegels een flinke schoonmaak beurt

Voor je achtertuin geld zo goed als hetzelfde, het moet er gewoon netjes en verzorgd uitzien. Voor wat extra planten, bloemetjes en kussentjes voor in je tuinset, kom je al snel op €200 uit.

En wat gaat mij dit allemaal kosten?

Wij denken als je maximaal €5.000 uitgeeft, dat de waarde van je huis al snel met €20.000 zal stijgen. Toch snel verdiend zou ik zo zeggen. Dit kun je uiteindelijk het beste met je lokale makelaar bespreken. Hij kan je ook precies aangeven wat je moet opknappen om de beste verkoop prijs voor je huis te vragen. De makelaar weet namelijk waar potentiële kopers naar kijken en wat ze verwachten van hun toekomstige huis.

Als dit allemaal is gedaan, dan weten wij zeker dat je jouw huis binnen no-time verkoopt en dat je onderstaand bord in je tuin hebt staan.

Verkocht
Je huis is verkocht en een bord met “Verkocht” staat in de tuin.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Knap je huis op, voordat je je huis gaat verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *