Wat doet en regelt een makelaar?

0
(0)

Als je een huis wil kopen of verkopen, dan neem je een makelaar in handen. Alleen wat kan zo iemand nou eigenlijk voor jou betekenen? Als je eerder altijd een huurhuis hebt gehad, dan heb je natuurlijk weinig ervaring met een makelaar. Daarom richten we ons vandaag op de taken van een makelaar. Zo kom je erachter wat hij of zij voor jou kan doen en regelen.

Makelaar in Harderwijk Laat een Huis Zien aan een Familie

Bij het verkopen van een huis

Als je jouw huis wil gaan verkopen, dan neem je een makelaar in handen. Deze kan veel voor je regelen. Het eerste contact is vaak al tijdens de taxatie. Je hebt namelijk een bepaalde reden waarom je jouw huis wil verkopen, maar je weet niet wat voor prijskaartje eraan hangt. Met andere woorden je weet de waarde van jouw huidige woning niet. In dat geval moet er een taxatie worden gedaan. Een makelaar kan een ruime schatting maken en geeft dan een reële verkoopprijs. Dit betekent natuurlijk niet dat het huis ook daarvoor verkocht moet worden. Het is natuurlijk maar een advies. 

Sommige makelaars kunnen een officiële taxatie aan je geven, anderen geven alleen een indicatie. Mocht de makelaar die je in handen hebt genomen geen taxateur zijn, dan brengen hij of zij je wel in contact met iemand die wel officiële taxaties geeft als beroep. 

Natuurlijk doet een makelaar nog meer voor je. Hij of zij zorgt voornamelijk voor de promotie van het huis. Dit betekent dat hij of zij de foto’s komt maken bij jouw thuis. Vaak doet hij dit samen met een heel team. Je moet dan denken aan een fotograaf en interieurstylist. Deze zorgen er samen voor dat jouw huis op de beste manier naar voren komt. 

Door middel van die foto’s worden er potentiële kopers naar jouw huis getrokken. Zij willen uiteraard eerst het huis komen bezichtigen om te kijken of het echt naar hun smaak is. Zo’n bezichtiging regelt de makelaar. Hij of zij leidt de mensen rond in jullie huis. Mocht de interesse echt gewekt zijn, dan is de makelaar ook degene die met de kopers onderhandelt. 

Jij hoeft dus vrij weinig zelf te doen bij de verkoop van jouw woning.

Bij het kopen van een huis

Ook als je een huis gaat kopen is het verstandig om met een goede makelaar in zee te gaan. De aankoopmakelaar komt namelijk altijd met huizen die net op de markt zijn gekomen. Deze had je zelf niet kunnen vinden. Voornamelijk als je in een specifieke regio zoekt is een makelaar de beste keuze. Kies voor een makelaar Harderwijk als je daar in de buurt een huis wil kopen. 

Het is niet gek als jij geen ervaring hebt met het kopen van een huis. Daarvoor is een aankoopmakelaar er ook. Hij zoekt niet alleen de juiste huizen, die aan jullie verwachtingen en wensen voldoen. Hij of zij helpt je ook bij de bezichtigingen en de onderhandelingen. Mochten jullie erin slagen om het perfecte huis te vinden, dan moet er uiteraard een koopovereenkomst getekend worden. Ook dan komt de makelaar weer in beeld. Deze neemt namelijk de kleine lettertjes in de koopovereenkomst met je door. Op die manier weet je precies waar je voor gaat tekenen. 

Met andere woorden, een aankoopmakelaar is het beste wat je kunt hebben tijdens het kopen van een huis. Je wil natuurlijk niet in 7 sloten tegelijk lopen en daar behoed zo iemand je juist voor. Voornamelijk als je geen ervaring hebt met het kopen van een huis is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Zo betaal je nooit te veel en weet je zeker dat de koopovereenkomst klopt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F