Inspiratie voor een fijne peuterkamer

Heb je een baby en wordt deze steeds actiever? Dan is de kans groot dat je de babykamer binnenkort moet omtoveren tot een peuterkamer. Je kindje wordt steeds nieuwsgieriger, wil het bedje uit klimmen en op ontdekkingstocht gaan door de kamer. Omdat het goed is je kindje veel uit te dagen zodat het gestimuleerd wordt om te leren is het slim daarop in te spelen bij het inrichten van de kamer. We geven je graag peuterkamer inspiratie.

Moeder En Kind In Peuterkamer

Thema

De eerste stap is het kiezen van een thema. Waar houdt je kindje op dit moment van? Is het een echt prinsesje, houdt het van dieren of van de natuur? In dit thema kun je veel leuke meubels en accessoires zoals een dekbedovertrek, knuffels en schilderijtjes kopen. Bovendien kun je de kleuren van de kamer op het thema laten uitsluiten. Veel (zacht)groen voor natuur liefhebbers, roze en beige voor prinsessen en bruin en oker voor kinderen die van dieren houden bijvoorbeeld.

Ook gordijnen in stijl van het thema passen goed bij een peuterkamer. Gewone gordijnen, overgordijnen of raamdecoratie voor een draai kiepraam. Gordijnen zijn belangrijk voor het buiten houden van licht zodat je peuter een goed dag- en nachtritme houdt. Bovendien wil je natuurlijk niet dat nieuwsgierige ogen de peuterkamer in kunnen kijken.

Muren

Kies voor de muren een subtiele kleur die bij het thema past, zodat het niet te overheersend wordt. Je kunt kiezen uit schilderen, maar ook een behangetje werkt prima, zeker als je geen effen kleur hebt maar een werkje wilt. Wil je echt uitpakken met het ontwerp? Kies dan voor een paar leuke muurstickers. Het voordeel van stickers is dat je deze relatief eenvoudig kunt verwijderen en vervangen als je kindje een nieuwe stijl wil.

Hoekjes

Richt verschillende hoekjes in de kamer in. Een leeshoekje bijvoorbeeld, waar je kindje boekjes kan bekijken en waar jij je kindje voorleest. Een knutselhoek doet het ook altijd goed, met een tafeltje, een stoeltje en knutselspullen. En een knuffelhoek mag natuurlijk niet ontbreken, waar speelgoed en knuffels staan om mee te spelen.

Inspiratie Voor Een Peuterkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *