Dit heb je nodig op de bouw

0
(0)

Ben je nog in opleiding en wil je op enig moment voor jezelf beginnen op de bouw? Dan is het wel goed om te weten wat je allemaal nodig hebt op de bouwplaats. Een opleiding tot bouwvakker volgen is een goede keuze. Er is een flink tekort aan werklui in die branche. De klant is dan ook maar al te blij met nieuwe bouwvakkers. Het is wel verstandig om je volledig te verdiepen in het vak. In dit artikel bespreken we wat je allemaal nodig hebt.

Heren Werkbroek voor op de Bouw

Een hoop gereedschap

Zonder gereedschap kun je niet aan een klus beginnen. Het zou dan ook de prioriteit moeten zijn om dat aan te schaffen. In het begin ben je alleen bezig met het investeren. Bedenk daarom goed wat voor gereedschap je nodig hebt. Het zijn namelijk best dure spullen en niet elke beginnende ondernemer kan zich dat veroorloven. Een set van 6 schroevendraaiers heb je in het begin vast nog niet nodig. Je kunt beter al het gereedschap kopen wat echt belangrijk is voor de klussen die je uitvoert. 

Als je op een later moment geld aan het verdienen bent, dan kun je altijd nog investeren in meer gereedschap. Dan zul je er wellicht ook voor kiezen om altijd potloden en stanleymessen op voorraad te hebben. En wellicht extra accu’s, voor jouw boor- en schroefmachine.

De juiste werkkleding

Verder is het belangrijk om op de bouw de juiste werkkleding te dragen. Een goede werkbroek beschermt je benen namelijk tegen heel wat omstandigheden. Bovendien werkt het natuurlijk ook veel fijner dan met een spijkerbroek bijvoorbeeld. Zorg dat je altijd meerdere werkbroeken hebt, zodat je kan afwisselen. Als je broek helemaal onder de kit zit, dan is het niet zo fijn om deze de volgende dag weer te dragen.

Als je een werkbroek heren of vrouwen gaat bestellen of andere werkkleding moet je heel goed nadenken over welke maat je kiest. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je in de wintermaanden thermo ondergoed eronder draagt. Indien je je eigen maat koopt, kan het wel eens zijn dat dit ondergoed er niet onder past. Bovendien is het ook niet fijn als je werkkleding te strak zit. Je moet er immers wel goed in kunnen bewegen en werken. De werkkleding en werkschoenen zijn dan ook het laatste waar je op moet besparen als je op de bouw gaat werken. 

Een nette werkbus

Als je voor jezelf gaat beginnen is het wel makkelijk om vervoer te hebben. Natuurlijk gaat het erom dat je van A naar B kan komen. Toch is het wel handig om een nette werkbus aan te schaffen. Dat is namelijk net wat makkelijker om jouw gereedschap in mee te nemen. Je kunt denken aan een combi bijvoorbeeld. Daar past best een hoop in. 

Je kunt natuurlijk al snel een zakelijk leasecontract afsluiten, indien je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je komt ook net wat netter aan bij de klant als je een werkbus in het bezit hebt. Met elke andere auto is het toch een heel ander gezicht en kom je minder professioneel over.

Voornamelijk in het begin, als je net begonnen bent met je bedrijf is het belangrijk dat je een professionele uitstraling hebt. Als je nieuw bent op de markt moet je jezelf toch bewijzen. Een eerste indruk is de belangrijkste en dat geldt ook zeker voor ondernemen. 

Heb je die professionele indruk niet, dan is het lastig om het vertrouwen van de klant te winnen op een later moment. Een nette werkbus kunnen al helpen om dat vertrouwen en die professionaliteit te creëren in de ogen van de klanten. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *