Dit kan verf allemaal met jouw woning doen!

0
(0)

De muren van jouw woning verven is natuurlijk niets nieuws. Dat doen we namelijk al een eeuwigheid. Het is ook juist belangrijk om dit eens in de zoveel tijd te blijven doen. Verf kan ook veel met jouw woning doen. Je leest er alles over in dit artikel.

Man en Vrouw zijn de Muren aan het Schilderen met Sigma Verf

Brengt veel sfeer

Een kleurtje op de muur kan al veel doen aan de sfeer in het huis. Dat geldt overigens hetzelfde voor witte muren. Al zijn die wel een beetje uit de tijd aan het raken. Veel huishoudens kiezen juist voor kleuren die net afwijken van wit. Dat maakt het niet zo koel in huis. De trend is juist om meer voor kleur te kiezen en die ook te durven matchen met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een mooie taupe kleur als basis en juist een felle of warme kleur als eyecatcher in huis. Dat kan bijvoorbeeld de muur zijn waar de bank tegenaan staat. 

Hoewel witte muren niet echt niet meer van deze tijd zijn, kiezen mensen er natuurlijk wel nog steeds voor. Als je daar van houdt, is het belangrijk om eens in de 10 jaar alles weer lekker te verven. Zo krijg je echt weer die witte muren terug. De witte kleur wordt namelijk altijd een beetje geel. Dat komt onder andere door uv-straling van buiten, daar kun je niks aan doen. 

Ben je er ook van bewust dat je niet alleen de muren hoeft te verven. Een plafond meepakken is ook belangrijk. Ook als je bijvoorbeeld voor een beige kleur kiest, kun je gerust het plafond mee verven. Hetzelfde geldt voor de deuren in huis. Verf deze eens met de sigma s2u gloss variant. Zo worden de deuren glanzend off-white. Dat geeft meteen een andere uitstraling en doet echt iets met de sfeer in huis. 

Perfect voor upcyclen

Met verf kun je ook afgedankte spullen weer een tweede leven geven. Denk bijvoorbeeld aan een tv-kast die je echt weg wil doen, omdat die niet meer in het kleurenpatroon van het huis past. Tegenwoordig is het te duur om daar een nieuw meubel voor te kopen. Je kunt beter kiezen om het een nieuw kleurtje te geven. Ga op zoek naar een kleur die past en geef het een tweede leven in huis. 

Bepaalt de warmte 

Als je een huis in gaat richten is het altijd belangrijk om te bedenken wat voor sfeer je wil creëren. Wil je een warme, maar lichte sfeer? Of ga je voor donker en warm? De kleuren van de meubels, maar ook zeker van de muur spelen daar namelijk een rol in. Als je alleen maar witte muren in huis hebt, zal er veel meer licht binnen komen. Kies je juist voor zwarte muren? Dan kun je in de winter wel eens in een heel donker huis zitten. Dat is prima als dat jouw smaak is en je daar bewust voor kiest. Besef alleen wel dat het in de koude maanden ook wel eens deprimerend over kan komen. 

Je kunt beter voor een iets lichtere, maar warme kleur van sigma verf gaan. Daarmee kun je ook warmte creëren, maar komt er nog steeds veel lichtinval binnen in jouw woning. Dit maakt de sfeer in huis veel warmer. Zo oogt het ook gezellig voor jezelf, maar ook voor anderen die binnenkomen. Een warm huis betekent dat mensen zich ook sneller welkom voelen. Daarom is het ook zo belangrijk om te spelen met kleur op de muur. Deze kleuren kun je altijd weer terug laten komen in meubels en accessoires. Zo creëer je een geheel, wat zorgt voor balans en dat maakt jouw huis, jouw thuis. 

Tip: zorg wel dat je de juiste schilderskwast gebruikt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *